14 Temmuz 2016

Wayward Pines s01e09:

A Reckoning 

--- spoiler ---

.eh konuyu bir miktar kontrol manyaklığına taşıyıp durumu abarttılar. adam o kadar uğraştığı insanların üzerine yaratık saldı. bu nasıl bir manyaklık? sarışın salak öğretmen de her birimizi david abimiz seçti, ona sadık olmalıyız diyordu. kullarını helak etmeye karar verdi. tanrı kompleksli bir olay çevirmişler, olmuş denebilir.

.en azından neden anlatmıyorlar, neden böyle olmak zorunda sorusunun bir miktar cevabını almış olduk. bölüm başı ve sonunda hesaplaşma görüntüleri vardı. tüm insanları bir araya toplayıp gerçeği açıklayacaklarmış, bu da bir şey ama bir yere varacak mı? onu göreceğiz.

.hem kasabanın dışına çıkmaları da gerekmedi. önceki gruptan kayıtları almışlar, sene dört bin küsür, şurdayız burdayız diye görüntüler geldi. fbi yetkilisi abinin görüntüleri ile başladılar, ha bunlara da komplo denirdi ama demediler. başta korku filmi karakteri gibi olan sonra kardeşinden daha vicdanlı olduğu ortaya çıkan abla karakteri de buranın anahtarını ethan'ın karısına verdi. olaylar böyle gelişti.

.tüm bunlar olurken kasabanın ergenleri çıldırdı. sarışın öğretmen de gaza getirdi, zaten ilk etapta o veletlerin o kamyonda olmalarının sebebi de oydu. insan bundan hiç suçluluk duymadan diğerlerini nasıl suçlayabilir?

.böyle acayip manyaklıklar içinde yan karakterlerin hepsini öldürdüler. şimdi david abimiz katil velet yetiştirmek yüzünden biraz olsun şüphe etmedi mi? kuralların uygulanması için insan hayatının değeri gibi bir mevzu nasıl yapılmadı? adam bu kadar mı tanrılığa kaptırdı kendini?

.konuşmayan ethan en azından kalabalığa net açıklama yaptı. dünyanın halini görüp bunu gebermek için kullanmayabilirler. birlik mesajı çıktı, terörist dedikleri kadın da bunu destekleyince aslında mesele hallolmuştu ama esas kötü tüm bunları mimarı abimiz yapalım demişler.

.kasabaya yaratıklar dalar, hayatta kalma mücadelesi yapılır ve yönetim ele geçirilir, böyle bir şeyler olur gibi geliyor bana ama baklım ne olacak? eh beklediğimden iyi oldu. hala böyle komplo, inanma inanmama meselesi yerine bir miktar aksiyon oldu.

.tabii yaratıklar da tellerde elektrikleri bekliyormuş sanki. kapattı elektriği hemen girdiler. geçen bölümden kamyon meselesinde de hemen giremediler. şerif yetişti güya.

--- spoiler ---