7 Haziran 2016

The Originals s03e22:

The Bloody Crown

--- spoiler ---

.klaus kendini feda etti, sonu yine şu büyülü kemik parçasının kalbine girmesi ve sonsuz acı çekmesi oldu. bir iki defa daha olduydu. ondan kurtulduydu. sezon arasına denk gelmesi hüzünlü oldu, artık yeni sezona kadar acı çekecek. bunu da ailesi için yapacak. ölüm onun için lütuf olur. ona ceza çektirelim demişler. hiç kendini savunmadı bile, marcel'in durumdan şüphelenmesi gerekirdi.

.saçma bir yargılama şeysi yaptılar, zaman kazanma muhabbetine dönüştürdüler. bu arada freya dahlia'nın kendisi için yaptığı ev büyüsünü ailesi için genişletmiş. hepsi tabuta geçmiş. akılları içinde klaus hariç, elijah, kol, freya ve rebekah mutlu mesut bir şekilde tedavi bulunmasını bekleyecekler.

.neyse ki o kadar arayıp cami için bulamadıkları tedaviyi bulup da aileyi kurtarmadılar. bu çok saçma olurdu. şimdi sezon arası tedavi aransın ya da bir dahaki sezon tedavi falan aransın, bunlar makul.

.marcel salağını tekrar kral olduğu, vincent salağının da ikinci adam olduğu bir sistem oldu. adam herkesleri topluyor, liderlik ediyor. marcel'e posta koyuyor falan. ataların bağlantısını kesmiş, cadılar güçsüzleşmiş. masumu düşündüğünü söylüyor ama işin sonunda ne olacak bakalım? 

.hope'a yazdığı mektup fena değildi. sonunda ayakta kalan hayley oldu. hepsini tıra koyup ilerledi falan, bu açıdan bakınca fena olmadı. hayley altından kalkar bu işin. elijah ile işleri ilerletti zaten. bu olaylar içinde ağır drama bağlamadılar. elijah delikanlı gibi karşıladı.

.evin tapusunu değiştirme meselesi çok saçmaydı. ülen o zaman ne anladım davet edilme olayından? gider rüşveti verir değiştirtirim tapusunu, istediğim eve de girerim. hem erken uyarı sistemine ne oldu?

.tabii şimdi evin önünde sırayla düşmanlar gelse ve dövüşseler o da komik olurdu ama böyle birden sürü halinde girmeleri falan biraz saçma oldu. olaya rebekah'ın dalıp da kaçmalarına zaman tanıması da pek mantıklı sayılmazdı ya önemsememiş olmalılar artık.

.hani ölümden beter edelim geyiğine güzel kılıf bulmuş oldular en azından. hep böyle olur. esas kötüyü yakalarlar ama öldürmezler, öldürmek ona merhamet olur derler. şimdi neyse ki ailesi kendi hayatına bağlı bir büyünün içinde. eh işte bu diziden beklenilenden iyisini yapıyorlar. allahın vampir günlükleri kim bilir ne halt ediyor. kim kime çakıyor?

--- spoiler ---