4 Nisan 2016

daredevil s02e12:

The Dark at the End of the Tunnel 

--- spoiler ---

.güzel gidiyor, elektra kara gök imiş. nasıl bir silahsa ninjalar önünde eğiliyor ama özgür iradesi falan var yani. sonunda yine matt ve stick'i seçmiş oldu. eh bunu beklemiyorduk. özel bir gücü falan olmasını da beklemiyorduk. pat diye hikayeye öylesine soktular gibi oldu sonra işler buraya geldi.

.madem o kadar süper silah neden el'i bitirmiyorlar şimdik? stick bunu biliyor ise neden üzerine düşmedi? kontrol edilemez diye mi? madem öyle işi beceremeyecek adamı falan niye yolladı? mümkün müymüş o tiplerin elektrayı öldürmesi?

.neyse sahneler iyidi. nabu denen yine ölmedi. adam ölümsüz işte kes kafayı kurtul bir şeyler yap. o kadar vurdu kırdı, yine olan figüran ninjalara oldu. stick'in parmaklar biraz yamuldu. öyle kurtuldular gibi. en azından bir miktar uzaklaştılar. matt peşlerinden gidiyordu ama devamını göstermediler. artık el daredevil'i öldürmeye çalışacak, işlerini pek aksatıyor artık.

.karen yerine elektra ile takılsın. zaten geçmişleri varmış. kadın çabuk adam öldürüyor diye yargılamasın, içinde özel güçler varmış. akıllı olsun matt efendi. kız daha velet iken tavuk keser gibi adam kesiyormuş. o zenci kimdi bilmiyorum ama kızın durumunu anlayıp hemen öldürülmesine karar vermiş. stick de durumdan istifade etmiş. saklamaktan falan bahsediyordu vedalaşırken ama herhalde silahın kendi taraflarında olmasını istemiş. başlarda silaha ulaşmalarının önünde ben engelim diyordu da asıl matt kurtardı günü.

.frank cephesinde de olaylar pek renkliydi. meğer demirci general imiş. karen generalin evine biyografiye döndürdüğü makalesi için gidiyor. duvarda ölen adamlardan birinin tipini görüyor ve herkesin ne olduğu ortaya çıkıyor. o aydınlanma hali iyidi, generalden böyle bir şey beklemediydik. ha oyuncu karakter oyuncusu, boş yere koymamışlardır diye düşünüyordum ama ne bileyim demirci eski askermiş falan baya fantastik hikaye oldu.

.son lafları pek anlamadım, frank ile alıp veremediği mi varmış? ailesini niye kurban etmiş. ilkin buna teklif etmişler de kabul etmemiş ve ailesini mi öldürmüşler? yoksa ikincil zarar dedikleri türden miymiş? kandaharda ne olmuş? bunlar hep kapalı kaldı şimdilik. işkence eder dedik ama tek kurşunla işini bitirdi. sonra da gizli bölümde punisher için bir sürü silah buldu. artık kim tutar frank'i...

.ayıp olmasın diye foggy'i de gösterdiler. büroları dağılmış gibi. ikinci bir şans tripleşmesi yaşandı ama olmadı öyle bir şey. yazık oldu.

--- spoiler ---