7 Mart 2016

vikings s04e03:

Mercy

--- spoiler ---

.savaş olmayınca vikingler pek durgun, madem durgun ayı falan saldırtalım demişler herhalde. koca ayıya koşarak dalıyor öldürüyor. pek olmamış sahneler. bjorn salağından pek haz etmiyorum ama doğada adam olsun diye mi bu kadar uzatıyorlar? nedir yani olayı anlamıyorum. peşine bir tane kiralık katil de taktılar, eh yani bu da olacak iş mi? 

.lagertha ile takılan eleman bunu nasıl yapıyor? lagertha'nın haberi olmayacak mı? öyle üç beş koldan entrika hesabı yapalım demişler ama işte tıkıyor yahu, böyle vikingler mi olur?

.hele rollo'nun hali içler acısı, koskoca ayı amcamız bir tane fransız (çirkin mi çirkin) karısına maymun oldu. ağzına yüzüne sıçmadığı kaldı ama onun için gidiyor fransızca falan öğrenmeye kalkıyor, onu da beceremiyor gidiyor hocayı dövüyor. öğrenir herhalde bir şekilde ama değer mi yani? fransızadan kahin falan ne alaka be abi? rollo karakterini çok saçmaladılar.

.ragnar, harbard'ı ne ara öğrendi? hikayesinin detayları falan da öğrenmiş çocukları önünde karısını paylıyor falan. tanrıymış manrıymış fark etmiyor zaten. kendisi gidip çılgın kraliçeye çocuğu koydu ama işte bu tarafta da onunkine tanrı misafiri koydu.

.zaten savaş olmayınca dizide kim kime koyarsaya dönmüş. ecbertin oğlu çılgın kraliçeye çakıyor. kurtardıktan sonra test edeyim demiş herhalde. ecbert de gelinine çakıyor. oğlu resmen kadının kalbini çaldı. böyle garip bir hale getirdiler. athelstan aşkı ile kavruluyor herkes, onun ekseninde birlikte oluyorlar gibi bir şey oldu. bu tanrı adamı neden gelip uyarmıyor, yapmayın etmeyin diye?

.ragnar ile ecbert'e aynı anda görünüyor falan. bağlantıyı kuramadım ama güzel sahnelerdi, bayadır duymadığımız müzikleri duyduk. vikinglerin müziği yapan tipler iyi yapıyordu, neden onlardan gitmiyorlar pek anlamadım. adlarını falan da unuttum ya bakmak lazım.

.floki olayı da pek saçma oldu yahu, öyle baltayla falan name yaptı ragnar da ne bileyim athelstan geldiği vakit merhamet dedi üç kere gitti. yani koskoca athelstan'ın daha iyi bir işi yok muydu? floki gibi bir karakteri öldüreceklerini düşünmedim ama ne bileyim daha iyi olabilirdi.

--- spoiler ---