15 Şubat 2016

into the badlands s01e04:

Two Tigers Subdue Dragons 

--- spoiler ---

.bütün olaylar veledin üzerine doğru gidiyor. kendisini getiren gemideki elemanların hepsini öldürmüş. nehrin kralı, sunny ve yavuklusunu kimsenin bulamayacağı yere götürmek için veledin kafasını istiyor. olaylar düğümlendi.

.diğer tarafta dul her tarafta kendine müttefik elde etmiş. baronunu devirmek isteyen tipleri toparlıyor gibi. bölümde gördüğümüz bir diğer baron, kendileri zenci bir tipmiş, emrindeki vekil tarafından indirilmek isteniyormuş. her taraf güç savaşları, tek sadık insan sunny mübarek. ismi gibi.

.dul da veledi istiyor. tüm hikayeyi bunun üzerine yıkmasalar bari. şimdi olan biten böyle. fazlasına ne olur bilemiyoruz. baronun salak oğlu, küçüklükten beri ilgisi olan kızı karısı olarak alan babasına pek dolu, arkasından işler çevirip duruyor.

.görüşmeler esnasında bir şeyler olacak sandımdı. olayı dul'un kızı tilda çıkardı. herkes birbirni kırptıktan sonra durun bu bir oyun dendi ve esas karakterler geri gitti. figüranların haklarını savunan bir senaryo istiyoruz.

.tümör meselesi var insanın aklı almıyor. kız iyileştirebilirim falan dedi barona ama yalanmış. sunny'e ölümünü hızlandırabilirim dedi. tedavide ölünce kimse buna kızmayacak mı? öyle sallıyorlar gibi geliyor.

.esas olay bu veledin özel gücü idi. ehilleştirmeye çalışıyorlar. ilk antremanda kendini kesmeye çalıştı korktu. sunny aldı gitti bunu deneme yapmak için hafif elini kesti, elemanı duvara çarptı. bir süre kendilerinden geçtiler. en sonunda tilda ile kapışırken suratından kesildi ve kızı tam gebertecekti ki durdu. saf bir şeyler bul dedi de tilda mı saf ülen? bildiğin ninja katil işte.

.çorak topraklar ötesinde çöl varmış ve çölü kimse geçemezmiş. böyle yalıtılmış ortamlalar imiş. herkeslerin kendi kostüm ve silahı olması da çok iyi aslında ama ötesinde insan var mı yok mu? hangi dönemde yaşıyoruz? bunları da açıklasalar çok iyi olacak. gemiler falan da var. dünyanın başına bir hal gelmiş de böyle olmuş gibi duruyor.

--- spoiler ---