28 Ocak 2016

the expanse s01e08:

Salvage 

--- spoiler ---

.sezon bitiyor, hala yarım yamalak anlatımlar devam ediyor. acayip bir virüs hikayesi çıkaracak gibiler. mürettebatımızın eros'a giderken göktaşına gizlenmiş bir adet garip gemi içersinde güç kaynağından beslenen bir acayip yaşam formu bulmaları muhabbeti vardı. bir bakıma gayet iyi de baştan beri aranılan kadın çoktan ölmüş o kötüydü.

.pek bunalımlı, çemçük ağızlı polis ile mürettabatın yolları kesişti. eros denen yer de ceres gibi bir mekan imiş. bir tane otele gittiler. silahlar patladı ama polis geldi kurtardı bunları. derken kızın olduğu odaya geldiler ve içi dışına çıkmış. ilk bölümdeki çığlığın nedeni de o zaman anlaşıldı. bir tanesinin içine girmiş bağırıyor gibiydi. o ara kıza da bulaşmış anlaşılan.

.aktivist bir hanımcağız idi, uzaylı yaşam formları ile boca olup başkasının ismiyle erosta ne halt etti peki? yine pek bir açıklama yok. niye işleri bu noktaya getirdiler ve ne ara açıklayacaklar? bu bölüme kadar marslı muhabbeti aldı başını gitti ama bir kere gördük kendilerini.

.savaş muhabbeti de çok yavaş ilerliyor bir şey olduğu yok. dünya ile mars arasında işler geriliyor ama savaş olduğu yok. birbirlerinin gemilerine uyarı notları gönderiyorlar. limanlara falan yaklaşıyorlar falan filan oluyor işte. ne oluyorsa artık.

.eros'a öldürme görevi ile bir takım gönderildiydi sanki. o da ulaşmadı. bir de mormonları gösterdiler bir miktar. tayko (nasıl yazılıyorsa) istasyonunda uzaya koca heykel dikmiş manyaklar, böyle de bir dini göndermeli kısım düzenlemişler sağolsunlar.

.birleşmiş milletler muhabbetine de geliyorlar arada ama iki dialog ve kapanış oluyor. asıl hareket bu mürettabatta, onlar da pek beceriksiz. ellerindeki salak ajanı kaçırdılar. gözündeki kamerayı biz fark ediyoruz da onlar nasıl fark edemiyor? artık ne olacaksa olsa iyi olacak, sezon bitiyor.

--- spoiler ---