25 Aralık 2015

jessica jones s01e03:

AKA It's Called Whiskey

--- spoiler ---

.yine akmayan bir bölüm, bir de o kadar olay oldu yine akmadı yahu. bir tane kötü belirleyip her şeyi onun üstüne yıkarsan böyle olur işte. senaryoda derinlik yok yahu. agents of shield, uzaylı istilası belki daredevil, ne bileyim her tarafa göndermeli senaryo döşenebilir ama şimdilik bir tane hatunun yüzde seksenini kapladığı dizi haline gelmiş.

.devamlı kendisini görüyoruz, devamlı benzer tripler. bir tane olay yaşanmış, suçluluk duygusunun üstesinden gelememiş. özel güçlü zenci çam yarması ile de hoşlaştı ama ne bileyim salak saçma oldu iyice.

.asıl olay esas kötünün görülmesi idi. iki bölümdür yüzünü göremiyorduk. sakladıklarına değmedi. öyle salak bir tip. vasat bir tip, kafa kontrolü için pek yakışmamış ama kibirli ingiliz tribi var kendisinde. sarışın hatun buna laf edince öldürsün diye polis yolladı.

.polis kimliğinden, kadının ölüp ölmediğini kontrol etmemeye kadar hiç olmadı. tam ölecekken gelip kurtarma da olmadı. ne bileyim dizide olmayan bir sürü şey var. umarım toparlarlar yoksa netflix efekti daha fazla kaldıramaz gibi.

.anne ve babasını öldüren kızın hikayesinin de bir yere varacağı yok. davası falan mı olacak? o kadar olay olmuş milleti kontrol eden birinin varlığına inanamıyorlar. adam arkasında bir sürü tanık bırakıyor ama kimse tutup ortaya çıkmıyor. ne bileyim olmamış böyle yani.

.jessica'ya takıntılı bir tipmiş. iyi güzel taksın da beynine giremiyor mu şimdi kadının? karşılaşma da zayıftı bu açıdan. polisi kurtarmak için ortaya çıktı. sonra pat diye elinden kaçırdı. neymiş ailedeki normal insanları yavaşlatmak için yollamış. lan nolcak yani? sen süper güçlü değil misin? ne bileyim öyle işte.

--- spoiler ---