12 Eylül 2015

extant s02e12:

Double Vision

--- spoiler ---

.sezon finaline yine iki bölüm geldik. jd ölecek mi kalacak mı? bütün olay buna döndü. eski karısı tekrar ilanı aşk etti falan filan etti, öyle gereksiz saçma işlerle doldurdular. zaten terra'nın pazarda kadınla karşılaşması falan da gereksizdi. neyse ki çok uzatmadılar. jd abimizin tane tane konuşması iyi de ne bileyim hala bu karakter niye böyle eklendi diye sormadan edemiyorum.

.asıl olay taalor meselesi idi. eleman tüm dünyayı yok edecek, süper yapay zeka kendisi ve lucy kıskandı hehe. o kadar insansı robot ki kıskanma huyu bile var. tribini, şantajını, hislerini tepkilerini geçtim bir de kıskanıyor.

.molly'nin suretinde güncellenmiş robot, sezonun olayı buymuş. molly'nin gördüğü kehanet buymuş. jd'nin durumu anlaması zor ama bir terslik olduğunu görmesi lazımdı. ha öldürmek istediğin insanın neden boşluğuna sıkarsın? o da saçma ya neyse işte. tılsımı sordu, sonra sıktı mermiyi.

.sonra gerçek molly geldi ve diğer bölüme geçti sanırım o kısım. jd'nin ölmesi olası değil de uzaylı falan mı olacak ne olacak? bir karışık o işler. tılsım denen nane için de hiçbir şey yapılmadı resmen.

.iki saat güya plan yaptılar ama resmen ilk adımda taalor geri püskürttü. yani elektriği kesince geri açamayacağını mı sandınız? bu muydu plan? komik desen değil, şaka desen değil. senaristlerin aklı buraya kadar yetmiş herhalde.

.derken bizim molly gitti ares'e ondan yardım istiyor. insanlarla birlikte robotlara karşı savaşacaklar. şimdi olayımız bu mudur yani?

.lider yaşlı hatunu dakkasında harcadılar. taalor ile aşık atılmaz zaten de şu vakte kadar neden sesini taklit etmediler peki? sesi bırak her birinin robotunu yapaydılar ya molly gibi... bu yapay zekaları insandan daha zeki yapma muhabbeti zaten apayrı bir aptallık.

.julie bir bölüm geçti hala nefes alıyor. orası pek bir garip durumda. son nefesinde o kapak açılacak ve ölmeyecekler tabii. ethan yapay bacaklarının vericisinden buluverdi hatunu da yapay zeka üreten mühendisimiz bunu düşünemedi. yine pek zeki makine, aptak insan yani.

--- spoiler ---