25 Eylül 2015

dark matter s01e03:

Episode #1.3

--- spoiler ---

.bölümlere de isim vermemişler, ilk iki ismi imdb mi vermiş nedir? neyse pek iyi gitmiyor dizi. bölümde uzay gemileri ve mürettebat sorunu vardı. en iyi kısımları bunlar olmalı ama hiçbir şey olmadan elde var sıfırla gitti.

.hepsi hafızasını kaybetmiş, hepsi yalan testinden geçiyor. olayı yapan içlerinden biri ama kendi hafızasını da silmiş. böyle yapınca neyi elde etmiş yani? biraz salakça değil mi? bir de hafızaları veledin bilinçaltına aktarılmış falanmış filanmış.

.ilk mürettebat ile oyun oynamak istiyor, sonra havalandırmalarda vakit geçiriyor ve ölü bir tane çocuk buluyor. böyle salakça gizem mi olur lan? neyse bunun üzerine gideceklerken gemileri süpernova ortasında ışık hızından çıkıyor ve radyasyon almaya başlıyorlar.

.yalan testine giriyorlar diğer taraftan, bizim asi üç numara sona kalıyor. tam onun testinde de gemi yamuluyormuş radyasyondan robotumuz yeni haber ediyor. buna da güya açıklama getiriyorlar.

.derken kendini tehlikeye atıp insan kardeşlerini korumak için geminin dışına çıkıyor. giysiler de geminin dışı da uzay da hepsi çok çakma. manyetik botlar mı kaldı arkadaş? bilim kurgusu sınıfta kalıyor resmen ya neyse işte.

.düzeltiyor düzeltmesine ama statik elektrik çarpıyor ve kendini kapatıyor. robot için altı ve bir kendini riske atıyor. üç ve dört de köprüyü ele geçirip gemiyi ışık hızına çıkartmak istiyor. zaman kaybediyorlar, lagaluga oluyor derken robotu kurtarıyorlar. zenci abimiz çarpılıyor kalbi duruyor. robot elektroşok verip hayata döndürüyor ve olaylar bitiyor.

.yetmiyor gibi bir ile iki yakınlaşmasına geçiyoruz. antreman yapan ikiye bir yaklaşıyor, mekik çekerken ayağına dolanıyor. bir miktar muhabbetten sonra öpücük ve kaçış. şaka gibi yahu. gemideki olayları kurcalamamasını falan söylüyor ya o da pek mantıklı gelmiyor bana.

.bitmiyor, varış yerlerindeki uzay istasyonu ki inanılmaz çakma, bizim birin sürmeli kötücülünü görüyoruz. kendisi raza ve bir'in peşindeymiş. eh yani diyoruz ve bitiyor.

--- spoiler ---