24 Eylül 2015

dark matter s01e02:

Pilot - Part 2

--- spoiler ---

.pek bir şeye benzemeyecek gibi. hele böyle bölüm bölüm uzay hikayesi kaktıracaklarsa konular çok zayıf. neymiş efendim maden işçilerinin hakları imiş. pat diye evren meselesine dalmak, güç savaşları yapmak, diplomatik çözüm bulmak falan zaten saçmaydı bir de böyle yapmaları hoş olmadı.

.silahlı çatışmalar da çok oyuncak gibi görünüyor. yavaşlatıyorlar falan ama şaka gibi oluyor. şakacı üç numaralı abimiz aşırı abartılı nameler yapıyor falan hiç iyi gelmiyor izlerken. çatışma sahneleri resmen sıkıcı oluyor yani. aynı şekil ninja abimiz için de bu denebilir.

.mekik ile kamukazelik yapacak idi bizim zenci, ilkin hop nereye gidiyorsunuz diyen yerli halktan biri bu sefer tutsakları ile anlaşma yaptı. bu da resmen saçmalamaca oldu. bölüm senaryosu açısından fazla zayıf yani.

.dizi karakterlerinin gizemi üzerinden gidecek ama işte klasik metod olarak her bölüm biraz bir şeyler açıklayacaklar, yanına da böyle madenci saçmalamacaları gibi konu kaktıracaklar gibi ya o pek hoş değil.

.ninjamızın kutusu var, silahlımızın kapısı var, diğerlerinin gizemleri neler? şu gay kılıklının marifeti nedir? silah kullanışı bile acemiyceydi. devamlı konuşacak herhalde anlamadım yani derdi nedir. tipini de hiç beğenmedim zaten, karın ağrısı gibi sahneler.

.bilim kurgu dozunu artırırlar diye ummaktayım, bizim robot hatunu bu iş için kullanacak gibiler ama niye savaş için kullanmıyorlar mesela? onu anlamadım hiç. insanlık evrene yayılacak ama hala yirminci yüzyıl baskınlarından mı yapacaklar?

.nikita dizisin sevgili kötüsü öldü, kızı falan sandığım hatun da üzüldü. gay oğlan ile öpüştü ve kaderim gemide dedi. böyle yazınca şiir gibi oldu hehe. neyse ciddi ciddi bu senaryoları baştan yazıyorlar ya insanı üzüyorlar.

.esas hatun fena değil, şarkıcı mı neymiş ama ağırlığı var gibi ve böyle artacak gibi. hafızaların silindiği hatırlayan gizemli kızımız da iyi, hatun karakterler daha iyice ama çok azlar.

--- spoiler ---