17 Temmuz 2015

humans s01e03:

Episode #1.3

--- spoiler ---

.olaylar pek hareketli olmayacak ama güzel akacak gibi görünüyor. bir de geçen bölümden sarışın seks işçisi hatunun pedofili tipi öldüren sarışından bahsetmediydim sanki. kendisi insan öldürmeye karar verebilen acayip bir robot olmuş. pedofililerin öldürülmesine hükmetmiş ki bu doğru olabilir ama bardan öldürmeye adam kaldırmak nedir? neyse ki kendisini sorgulayacak herhalde. insanlığa düşman olacak ilk robot gibi duruyor hatun. seks işçilerinin isyanı gibi.

.esas olay mia (aninta) meselesi tabii, kök kodları dedikleri şeyi asi ergen kızımız internete yükledi ve bunu bizim leo ve zenci eleman buldu. neyse ki ingilteredeymiş, londra'daymış dediler. artık aileyi de olaylara dahil edecekler yavaş yavaş.

.gerilim dozu araba sahnesinde pek yüksekti, geçen bölümden anita'nın iadesi meselesi vardı. azgın erkek oğlan bu habere çok üzüldü ve bisikleti ile kestirmelerden arabayı yakalamaya koyuldu. tam yakalayacaktı ki yola aniden fırladı, o dan da yola çıkan aracın altında kalacak iken araya anita atladı.

.küçük kızın da dediği gibi sen bir kahramansın anita. kadın hakkaten robot gibi bakıyor. ikilemleri falan güzel, değişik halleri falan güzel oynatmışlar. küçük kızı anita'nın masal okumasını istiyor, anne üzülüyor ve onun yerine annesine izin vermesini istiyor.

.garip davranışlarından şüphe ediyor anne karakteri, acı testi falan da güzeldi. hepsini geçti, modifiye edilmiş tür değil ama önceki kodları üstüne sıfılandığı için bunu kendi kendine çözemiyor herhalde. o yüzden kız bağlandığı vakit bir aralık buldu ve yardım istedi. kız korktu ve bağlantıyı kesti normal hale döndü.

.sentetiklere düşman bu kızcağız yapay zekasına, bilincine inanacak mı? ingiliz abilerimiz her şeyleri bitirmişler. robot da olsa insan insandır şeklinde ayrımcılığa karşı savaş açmış gibiler. adamlar gelecek dünya kafasında yaşıyor aslında bu güzel tabii.

.sarışının öldürdüğü adam hem olayların baş soruşturmacı abimizi ki kendisi zenciyi sorgulama konusunda pek başarısız oldu ve dedektif (komiser) abimizi aynı yere çekti. cinayet davasını örtbas etmelerine atarlanan abimiz de açığa alındı, eve geldi evdeki sentetiğe atar falan yaptı. belli ki bu davanın peşini bırakmayacak ve bilinçli makinalar konusunu anlayacaklar.

.başta bu işi uzaktan fotoğrafını gördüğümüz bir abimiz yapmış, o ölünce ki muhtemelen ortak kabusları paylaştıkları bir araba kazası şeklinde, yavrucaklar ortada kalmış. içlerinden insan ama makine olan da makine ama insan olanları gizlemiş saklamış, güvende tutmuş ve böyle idare etmişler. ta ki işte hurdacılar diğerlerini alıp götürene kadar.

--- spoiler ---