24 Haziran 2015

sense8 s01e06:

Demons 

--- spoiler ---

.en acayip bölümüydü, toplu seks olayı falan abartıydı. milletin sınırı yok yahu. nasıl iştir o? iki tanesi hetero gerisi gay. topluca birbirlerine dalıyorlar. hayalden mayalden belki ama çok değişikti. adamların limiti yok resmen. zaten bu trans'ımızın travesti mi? yoksa transeksüel mi olduğu konusunda tam bir bilgimiz yok. dizinin dibindeki olaylar falan da çok acayip, insan bir hoş oluyor her türlü. bu nasıl diziymiş böyle hehe.

.ilkin riley will telefonlaştı. baştan beri nasıl aklınıza gelmedi arkadaş. deliriyor muyuz? diye sakin sakin soruyorlar. lan madem öyleyse telefonu yazdığım vakit arayamazsın diyor. yetmiyor bir de arkadaşına konuşturuyor falan. komikti ve tatlıydı bu sahneler.

.daha sonra riley'in peşindeki tipler bunu yakaladı. hapları ve parayı ne yaptığını sorup işkenceye başladı. ne ara will yetişecek diye bekleyedurduk. sonunda yetişti kızı kurtardı ama durumu tekrar konuşmadılar. değişikti, güzeldi. gerilim hat safhadaydı.

.trans ve lezbiyen kardeşlerimizin olayı daha bütünlüklü bir yaklaşım. hippi bir ana ve zenci bir kız? anne diyor da evlatlık mı? hem güvenli yer diyor da madem annesi bulamazlar mı burada? neyse kadın diyor ki evrim farklılıklara meyleder. o yüzden kendine uygun olmayan zihinlere bağlanıyorsun. güzel laftı bu da.

.sun adlı güney koreli hatun kardeşinin suçunu üstlendi. ilk nezarete sonra hapse doğru yollandı. demir parmaklıklar ardında riley ile dertleştiler. derken rüyasında giriş kısımdaki sarışın yaşlı hatunu gördü, anası gibi göründü de zaten zihinsel olarak bunları o doğurdu. nasıl bir bağlantı ise düzgün açıklamalarını umut ediyorum. bu kadar emek boşa gitmesin. insanlığın geleceği dediklerine göre genetik araştırma falan filan herhalde ama bu biraz klişe olur artık.

.gay meksikalı çiftin yanındaki hatun bunların başına bela olacak kesin. gizliden bir foto çekimi gerçekleştirdi. gay sevişme sahnesini abarttılar. filmin sınırı yok zaten. tüm karakterler birbirine daldı ama olay azgın gaylarden çıktı. nasıl bulmuşlar bu tipleri? çok aramışlar mı? meksikalı tip will ağırlık çalışırken yanağında belirmesi ve will'in şaşırması falan komikti.

.rus ve hintli aşıklarımızın muhabbeti de pek tatlı oluyor ama olayı büyütmediler. evlilik yarım kaldı amma velakin hintli eleman vaz geçecek gibi görünmüyor. bunların olayı çok bağlantısız geyik gibi ama bakalım ne olacaklar. rus tip çıkıp gelip kızı kapacak mı? olay bu mu yani?

.afrikalı oğlan, mafya babası ile takılmaya devam ediyor. anasına ilaçlar gidiyor. mafya işi de kızının kanseri için şöförlük yapmasıymış. tehdit ediliyormuş da bunun dandik van damme otobüsüne kimse dikkat etmezmiş. ne bileyim olur da olmaz da... van damme göndermeleri tatlı zaten de eleman van damme'a halleniyor gibi geldi bir ara oha dedim bu da mı gay. dizide düz adam yok yeminle.

--- spoiler ---