13 Haziran 2015

daredevil s01e10:

Nelson v. Murdock

--- spoiler ---

.yav iyi güzel de aksiyon olmadan da olmaz ki? dramın dibine vurdular. tamam en iyi arkadaşlar, tamam sır saklamış falan da ne bileyim evlenmiyoruz geyiği yapacak kadar yakınlar bunlar ya o çok garip. bu ne lan?

.diyor ki yakalanırsan kimse bu işin dışında olduğuma inanmaz. şimdi göt korkusu mu? adamın özel güçlerinin olduğunu bilmiyorsun, daha niye inanmasınlar ki? şu vakitten sonra asıl problem. baştan söylese sanki destek mi olacaktın? olayı dramatize etmişler iyi güzel ama biraz abartmışlar.

.ya çekip gider ya da destek olur bu kadar gözler yaşlı olmaz. en iyi arkadaşsa da bir yere kadar yani, beni aşkı mevzu bu açıdan. oturduğu yerde dikilen yaraları ile iyileşiyor bizim matt, iyileşirken de boş geçmesin dram olsun istemişler herhalde.

.her kavgasından bu kadar yara alarak çıkması zaten çok abartı, bir de iyileşme süreçlerini böyle geçiriyoruz. ilk kavgası kendi kızına hallenen bir adamlaymış, ilk kahramanlık olayı. hadi oralar ve geçmiş kısmı iyidi de işte kısa anlatımlarla geçtiler o kısımları da.

.asıl olay fisk'in yavuklusunun ölmüş olması. adam çıldıracak dünyayı yakacak. belki ölmemiş kurtulmuş olabilir ama şimdi bu kuvvette biri gidip içkilere zehir katılmasını nasıl engellemez? kesin çinki teyze yaptırdı bu işi ya bakalım ne çıkacak.

.diğer taraftan zenci gazeteci abimizin karısının dramına geçtik. alzaymır mıdır nedir? kadının kafa gitmiş, sigorta karşılamıyormuş adam evde karısına bakacakmış o yüzden olaylardan çekiliyormuş. ben bu şekilde anladım.

.sevgili esas kızımız ne yaptı peki? başka bir huzurevine götürdü abimizi, sandık ki onun için gidildi oraya ama biraz konuşulduktan sonra yaşlı kadının fisk'in annesi olduğu ortaya çıktı. şimdi alzaymırlı anasından nasıl bir kanıt elde edecekler? fisk'in babasını öldürdüğünü söylese bile ne değişir bilmiyorum ama yine de şaşırtıcı bir geçiş idi.

.adam öldürme konusundaki geyikleri de artık anlamıyorum. dövüş esnasında japon'u yakan bizim matt değil miydi? nasıl hala kimseyi öldürmemiş gibi davranır? tamam kurtarabilirlerdi falanfı filandı ama yine de adam öldüdü sayılır bence. illa fisk'i mi öldürmesi gerekiyor?

--- spoiler ---