28 Mayıs 2015

life story e01:

 First Steps

adamlar uzman, yapıyorlar. david amca zaten duayenimiz. ne var ne yok bu ekibin yaptığı belgeseller izlenmeli. hayatın hikayesi diye benzer konsepte başka bir seri yapmışlar. tekrar hikayeler olabilir ama ilk bölüm itibariyle pek orjinal hayvan hikayeleri ve tatlı çekimler de vardı. zaten anlatımdır, müziklerdir, görüntülerdir hepsi bir harika. ne bileyim belgesel sevip de bu amcayı izlememek ayıp olur sanki. parça hikayeleri akılda tutmak zor biraz, tek sıkıntı bu. bir de bölüm sonlarında kamera arkası biraz çok geliyor bana.

--- spoiler ---

.neyse ki bu ilk bölümün kamera arkası bir acayipti. uçurumdan atlayan ördek yavrularımızın ilk çekiminde tilki gelip kapmış. ikinci çekimi bize göstermişler. daha minicikken, kanat falan yokken uçurumdan atlıyorlar. değişik bir olay. taşlardan seke seke düşüyorlar. bula bula bu yöntemi mi bulmuşlar. yok artık diyor insan. beş yavrudan üçü kurtuluyor. oran nasıldır bilmiyorum ama saçma geldi biraz.

.aslan yavrularını öyle çerez olsun diye atmışlar. bir olay bekledim ama erkek aslana övgü şeklinde güzel çekimlere döndürmüşler olayı. mirketlerin olayında da pek bir şey yoktu ama david abimizin yanlarına çömüp sunması, içli içli anlatması güzeldi.

.orkide peygamber devesinin olayı pek acayipti. yirmi dakikada değişim mi geçirdi hayvanlar? her şeyleri yemeleri zaten pek garip. bir de doğduktan sonra örümcekten köşe bucak kaçıyor sonra karşı karşıya gelince bildiğin kollarını açıyor korkutuyor hayvanı. derken hop erişkin orkide peygamber devesinin yemeği oluyor. planları çok tatlı çekmiş abiler, uzmanlar hakkten.

.bölümdeki diğer süper olay arap tavşanı dedikleri. uzun kulaklı sıçrayan sıçan gibi bir şeyin baykuş sesine hoplaması idi. ilkin titrek haller, kulaklar harika duyar anlatımı falan sonra hop baykuş sesi ve arap tavşanı yok oldu. bir kaç kez öyle çekmişler ki kahkaha atmamak elde değil. yarasa gibi bir şey nerdeyse, öyle acayip hayvan da ilk kez gördüm.

.balina yavrusu olayını pek çekememişler. zor çekim tabii balinanın olayları ama babası olduğu bile belli olmayan bir erkeğin gelip yavru balinayı kurtarması garipti burada da, yarım anlatım da sayılır ama böyle de değişik olayları varmış. bir balina yavrusu kolay büyümüyor tabii.

.albatros muydu? sevgili su kuşlarımız. büyüyüp uçmaya başladıkları vakit köpekbalıkları yemeğe geliyormuş bunları. güzel çekmişler bu kısımları. son bir tanesi resmen köpekbalığının burnunda sekti kaç defa. sudan havaya kalkışları zor da ne bileyim kaç git arkadaş ne boğuşuyorsun.

.bir de fok kardeşlerimizin olayı vardı. genç foklar yüzmeyi öğrenmek için akarsuyun tersine yüzüp havuz gibi bir yerde takılıyorlarmış. böyle yapan bir sevgili balık kardeş vardı da bunların olay sadece yüzme taktiğini geliştirmekmiş. nerden öğrendilerse artık garip hakkaten.

--- spoiler ---