31 Mayıs 2015

daredevil s01e02:

Cut Man

--- spoiler ---

.eh biraz olumlu iyimserlik kazandı diyebilirim. en azından saçma salak bölümlerin dava konusu şeklinde ilerlemesi düşünülmemiş gibi. iki bölümlük yaptılarsa onu da bilmiyorum. önceki bölümden çocuğun kaçırılması ve rus mafyası ile kafa tutuş şeklinde devam etti.

.daredevil'imizi çöpte kanlar içinde bulunca flaşbek ilen geriye dönecekler kesin dedik ama yanıldık. iyi ki de dönmediler. bunu bulan hatun da kadroya katılır mı bilmiyorum. kendisi de pek tanıdık bir sima, devamlı kendini yaralar gider iyileştirir falan, olur yani bunlar.

.aynı zamanda çocukluk hikayesine de gidiyoruz devamlı. babasının olayını çok uzatmayacaklar anlaşılan çünkü bu bölüm ölümünü de gördük. gözleri kör olduktan sonra hisler kuvvetlenmiş, babası buna bakmış ama şike yapan bir boksör imiş. oğluna yüklü miktarda para bırakmak isteyen sevgili babacığımız son maçında şike yapacağım diye kandırıp adamı nakavt eder ve öldürülür. babası başında ağlayan ama bir çocuk olur bizim oğlan da... hikaye böyle bir şeymiş.

.özel güçlerinden koku meselesini bilmiyordum. adam uzaklardaki kokuları da alabiliyormuş. radar sistemi yerine sırf koku ile wolverine neler neler yapıyordu da bu o kadar gelişmiş değil anlaşılan. yine tabii sadece koklama hali ve duyar gibi yapma halinden bunları yapabildiğini anlıyoruz.

.buna yardım eden kızcağız da işkenceye katılmış gibi oldu, hemşire imiş kendisi. meksikalılar herhalde, şehirde bir maskeli kahraman dolaştığını duymuşlar, ondan yardım etmiş. senaryonun yan kısımları ama fena değildi böyle açıklamalar.

.olayların içine diğer karakterleri de sokmalılar şimdi diğer avukat ve kızcağız kendi hallerinde takıldılar. eğlendiler, sarhoş oldular muhabbet ettiler. daha ikinci bölümden devreden çıkarmış gibi oldular ama adam zaten paravan şirket olarak avukatlık yapıyor, bunlar da paravan arkadaşları gibi, ekip işi bekliyor insan ama tabii öyle bir şey değil.

.murdock'lar hep ayağa kalkar diye adam dayak yiyip durmasın o da bayabilir. zaten çıplak elle adam indirmece olayı falan bir yerden sonra kötü bence. o kadar yara almışsın, on tane adam içine ellerine ip sararak giriyorsun. abicim al bir el bombası at kurtul. ne uğraşıyorsun? ya da gizli gizli çıkar? tamam adam öldürmek istemiyorsan bayılt bir şey yap. hani diğer kahramanlar tam techizatlı, bu abimizin de sadece duyuları ve boksör babası var efektini biraz fazla kaçırmış olabilirler.

--- spoiler ---