30 Mayıs 2015

daredevil s01e01:

Into the Ring

artık böyle süper kahraman  dizileri çekiyorlar. özel güçleri olmayan ya da işte fantastik güçleri olmayan acıların çocuğu, birebir dövüşleri olan ve tabii tam kostümü hazır olmayan tipler. çok beğenerek başlayamadım ama bölüm sayısı az, dizi sezonları bittiği şu vakitlerde izlenir herhalde. dizinin karakterleri gayet iyi, esas tiplerin hafif komikliği de var gibi o da güzel, esas kızımız true blood'ımızın kızılı, o zaten harika. işte polisiye olayları beni bayar. şehrin mafyasıdır, suç örgütleridir bayar. süper kahraman olunca da bunlar mecburen oluyor gibi. süper kahramanların kötüleri var ettiğini söyleyen yüce jokerimiz de olmayınca gitmiyor işte ama bakalım izlerim.

--- spoiler ---

.filmindeki gibi en azından duyma gücünü görsel olarak da göreydik. şimdi adam kulak kabartıyor karşındakinin kalp atışını duyuyor. çatıya çıkıyor yardım edin çığlıklarını işitiyor. yani özel gücü bu tamam eyvallah da biz görmeyince çok da kuru kuru gidiyor bence.

.dövüş sahnelerinin yavaş çekim halleri güzel, dövüş anında da sesleri fark etmesini iyi yapmışlar ama arkadaş nasıl eliyle koymuş gibi görebiliyor? bunu görselleştirmedikleri için hiç ses olmadığı vakit ne yapacağını şimdiden merak ediyoruz. titreşim gönderme olayına falan hiç girmediler daha.

.iki kafadar avukat masumların savunması için bir büro açarlar ve olaylar başlar. büyük suç örgütü şirketimizin sekreteri görmemesi gereken şeyleri görmüş diye başına işler gelir. avukatlarımız da müdafi olarak orada biter. bedavaya hatunu kurtardıkları için de sekreter olarak bürolarına katılır ve bu şekilde olaylar başlamış olur. büro tabelası da iyidi bu arada.

.esas kötülerin her şeyleri paranın gücü ile halletmesi, adam asmaları kesmeleri, beyaz kadın ve uyuşturucu ticaretlerine de hızlıca geçiş yapmışlar. çinlilerin paketleme için kör adam kullanması da bir garipmiş. onlarla da bir hesap dürecek bizim daredevil anladığım kadarıyla...

.açıkçası daha iyi bekliyordum, kostümü falan tamam olan sağlam bir aksiyonlu bir şey bekliyordum ama aksiyonlar beni doyurmadı. muhabbetleri fena değil, tipler iyi belki bu şekilde izletirler herhalde. bakalım daha ilk bölümden de gömmeyelim.

--- spoiler ---