9 Şubat 2015

the numbers game s02e08:

Are You a Big Liar?

--- spoiler ---

.yalancılık üzerine bir bölümle geldi sayı uzmanı tip. kendini bağlayıp elektrik vermesi falan iyice maymun olduğunu gösteriyor artık, onla da dalga geçtiler ama doğruları söylesen de kimse inanmaz diyerek yalana teşvik ediyorlar hehe.

.ilginç olanları ekleyeyim, yalan söylemek beyni fazladan çalıştırır imiş. doğru söylemek baş ağrısını azaltıyormuş. böyle enterasan bir şey.

.ilkin anlına q çiz dedi, q çizerken normal şekliyle mi çiziyorsun yoksa gördüğün şekilde mi? normal şekilde çizenler doğrucu, diğerleri dolandırıcı oluyormuş.

.poker oyuncuları üzerinden de ilginç bir bilgi ile geldiler. gözlük takıyorlar falan filandı da bunun nedeni yalan söylerken göz bebeğinin büyümesi imiş. bunu da yeni öğrendim enterasan geldi. yalan söylüyor mu diye göz bebeklerine kitlenmek iyi fikir olabilir.

.sesteki değişimden yalanı tespit eden kadın da vardı. üç tane özellik saydı ya ne bileyim çok da anlayamadık düblaj yüzünden. diğer yalan olarak kabul edilen hareketler (el oğuşturmak, kekelemek, göz kaçırmak) de pek belirleyici değilmiş.

--- spoiler ---