1 Şubat 2015

helix s02e03:

Scion 

--- spoiler ---

.giriş kısmında keltoş elemanı kızcağızın elle tatmin etme sahnesi pek etkiliydi. şimdi tarikat kafası, her şey serbest tadında takılıyorlar falan ya işler oradan bir garip hal alıyor. daha sonra çalan müzik, konuştukları falan derken bir acayip atmosfer oluşturmuşlar. meseleyi ele almalıyız diyerek de giriş kısmını bitiriyorlar. güzel düşünmüşler, etkilendim hehe.

.kalan kısmı da iyidi tabi şimdi sırf bu yüzden beğendim gibi olmasın. toplam gizeme dair bir şey açıklamadılar ama öncelikle manastırdaki tiplerin manyak olduğu bariz. çocukları tehdit etmek için zehirleyip elemanı dövdürdüler mesela. kalıcı bir şey sandım ilk, aşırı manyaklar dedim ama kalıcı değilimş neyse ki...

.daha sonra ilk bölümde miydi neydi? numuneleri düşürdüydü, onları almaya gittiler. bir miktar aksiyon yaşadık. kimseye bir şey olmadan numuneleri aldılar geldi, mantar kaynaklı bir iş olduğunu öğrendiler ama arada geçen teknik konuşmaları çözebildiğimi söyleyemem. ekip de manastırdan şüphelenmeye başladı. bu iyi bir şey, doğru yoldalar.

.alan'ı devreye sokalım diye konuştular ve peter önden bir konuşayım dedi olaylar oradan sonra alan'ın kilitli tuttukları bir yere girmeye çalışması kısmı ile kesişti. ilkin elinde elmalar ile girmeye çalıştı, baktı kapı kilitli, anahtarlara sahip olan elemanın havlusuna bir şeyler sürüp anahtarı o arada çaldı. fıçıların içinden ne var lan derken peter geldi bayılttı abiyi, lan niye bayılttın dur bir sor? neyse ayak olsun diye sonraki bölüme bıraktılar bu meseleyi.

.asıl manyaklık hiroshi'de imiş. adam karısını ve çocuğunu kaybettikten sonra cesetlerini almış çekilmiş bir köşeye öyle yaşayıp gidiyormuş. iyi güzel ama o cesetler nasıl 30 sene öyle kalmış ben onu anlamadım. julia bulduğu haritadan çok tehlikeli dediği bölgeye geçince hiroshi abimiz ile karşılaştı.

.ilkin görüntünün bulanıklığından bir yamukluk olduğunu anladık ama halisüansyon falandır diye düşündüydük, julia'yı uyuşturunca da öyle gibi anlaşıldı ama sonra cesetler çıktı meydana, sağlam sıyırmış abimiz. hem görüyor konuşuyor hem cesetler ortada duruyor. yuh yani, saçları falan uzatmış o iyi olmuş. konuşması yine aynı konuşma hehe.

.bu sezon önceki sezondan daha iyi olacak gibi geliyor ama gizemlerle beklentiyi yükseltip sonra dağıtıyorlar. manastır tipleri gayet iyi. esas kadro da zaten iyidi. bakalım umutluyuz.

--- spoiler ---