26 Aralık 2014

sleepy hollow s02e11:

The Akeda

--- spoiler ---

.sezon arası verdiler herhalde, cidden saçma oldu. önce yüzbaşıyı buldular getirdiler. adam saklanacağım falan diyor tam kıyamet ertesi, neyse ruhu alınmışmış da kılıncı kullanırsa zarar görmezmiş. sanki adam kılınç ustası anasını satayım.

.neyse boş yere öldürdüler adamı, moloch için kullanılacak kılınç muhabbeti de boşa çıktı. sonra yetmez gibi henry'i öldürürsün öldürmezsin. yok efendim ibrahimin oğlunu kurban etme meselesi falan derken iyice saçmaladılar.

.henry de oğlunu kurban etmesini isteyen ne biçim tanrı falan gibi eh biraz dişe dokunur laf ederek moloch'u harcadı. şimdi bunca zaman farkında değil miydi halinden? şaşırttılar mı yani şimdi? çok saçma oldu yeminle.

.üstelik abraham'ı öldürmemeler, elli saat konuşmalar. kılınç ile tehdit ederken kılıncın çalışma şeklini öğrenmeler falan hepsi çok saçmaydı. yetmiyor bu kadar saçmalık içersinde evlilikleri zarar görüyor. ikabat kıskanıyor, güvenmiyor falan filan saçmalıyorlar.

.öldürmeyeceklerse kimse ölmüyor adam ölecekse bir kılınç kesiğinden ölüyor. öyle derin de kesilmemişti. büyü gücü yetişti ama o da kurtaramadı. hiç iyi olmadı, çok ayıp ettiler. tamam biraz bayıyorlardı da bu şekilde sıçtılar iyice.

.bir tarafta kıyamet hazırlanıyor güya, diğer tarafta silahlanıyorlar. dövüşe başlıyorlar iki dakika sürüyor, sonra henry'i öldürdün öldüremedin sahnesi başlıyor. güya baba oğlunu ikna edecek falan, hafif şaşırtma öncesi göz hareketleri. henry kılıncı kapıyor, ulan bu ne mallık demeye kalmadan malum sona geliyoruz. henry moloch'ı öldürsün diye böyle saçmalamışlar. oldu mu yani şimdi?

--- spoiler ---