31 Aralık 2014

constantine s01e04:

A Feast of Friends

--- spoiler ---

.esas adamımız germeye devam ediyor. yürüşüne bile sinir oluyorum artık. paltosuna, aksanına koyayım yahu. çok mu aramışlar bu tipi? adam fazla samimiyetin yapmacıklığı içersine girmiş gibi olmuş, küstahı oyna demişler fazla küstah olmuş. güya işinde iyi, güya arkadaşları bunu yüceltmiş falan. sen kimsin ulan diyesim geliyor arada.

.melek abimiz devamlı dalıyor meselelere de bir halt olduğu yok, iki muhabbet ediyorlar geri gidiyorlar, hani bizim genel konumuz var, hazılık falan var ama neye hazırlandıkları belli değil, ne olduğu hiç belli değil. sanki öyle çok gizemliymiş gibi.

.buna rağmen akıcı bölüm oldu diyebilirim, böcükleri güzel çekmişler, görüntüler güzel ona laf edemem ama işte keşke şu tipi daha iyi biri bulsalarmış. dua okumaktan başka da bir numarası yok, şakaları komik olsa neyse diyeceğim de yok yani...

.bu sefer şamanlarla takıldı, ilkin süleymanın mührü falan filan derken ibranice duyduk herhalde, son kurbanlık büyü de öyle miydi bilmiyorum ama şamanların yaptığından olmalıydı o kısım. her dilden bir şeyler söyleyecekler herhalde bilmiyorum artık.

.açgözlülük iblisi, karşılaştıklarımın en güçlüsü diyor, durduk yere öylesi ile karşılaşıyor. ilk karşılaşmada yaptığı kap camdan, içine giriyor ama düşürüyor. kırılmayacak yapaydın. daha güçlü yapaydın. elinde tutsan kırılmazdı da zaten. resmen iş olsun diye yaptılar bu kısmı.

.şaman abiye gidip birlikte hayallere dalıp esas gerekenin insan kurban edilmesi olduğunu öğrenene kadar, bu mesele de aslında kurban edilen arkadaş tipin, ele geçirilmiş bir zenciyi kurtarması yüzünden oluyor. kurtarmak bile değil, adam ölüyor içindeki şeytanı serbest bırakıyor. buradan da konu hakkaten saçma diyor insan. niye ellersin be arkadaş, madem elledin elemanı kurtaraydın.

.öyle eski defterler açılsın, iki muhabbet çevirelim, melek de üzerine gelsin gibi bir bölüm oldu. sevgili kadın karakterimiz de yanda dursun bir iki "vijın" görsün falan demişler o kadar. başka bir şey olmadı. beğenmiyorsan git dedi kadına, çok sert bu alfa erkeğimiz yahu.

--- spoiler ---