29 Aralık 2014

constantine s01e02:

The Darkness Beneath

--- spoiler ---

.bir adet yardımcı geldi, fena bir hatun değil gibi ama ne bileyim genel olarak dizinin havası hala çok kasıntı geliyor bana. zamanla alışır mıyız hala şüpheliyim? şu john tripleri ciddi sıkıntılı, hani biraz gülümsetiyor ama bolca da kötü tat bırakıyor.

.bölümde madenci ruhlarını incelemiş bulunduk. roman karının teki zengin diye bir herifle evlenmiş. madenci çıktı diye de sonra kafayı yemiş hatun, ortamdaki karanlık ruhlardan da etkilenip (kadın mı kötüydü etkilendi mi orası karışık) ruhları kontrol edip insanlardan intikam alıyormuş.

.nemlenen kan damlalarından kasabaya gelen constantine ile sevgili hatun karakterimiz karşılaşırlar. tesadüf gibi görünsede bu kaderdir tabi. dakkasında gömleksiz takılmalar ve hipnozlardan sonra olaylara hızlı dalar sevgili zed hanım. hikayesini henüz anlatmadılar ama kahin gibi bir şey kendisi ve bundan sonra da görmeye devam edecek gibiyiz.

.bir gereksiz kilise ve peder muhabbeti vardı. yok efendim çocuğu ölmüş de inancını kaybetmiş falan filan muhabbetleri yaptılar. öyle dursun köşede bu muhabbet tadında gibiydi.

.constantine normalde pek de iyi olmayan bir karakterdi. en azından kahraman edası ile herkesleri kurtarmazdı. şimdi bölümün sonunda kadını kocasının intikamcı ruhuna teslim etmesi bununla mı ilgili? meseleleri böyle mi çözüyor? ruhlara karşı yapabileceği hiç bir şey yok mu bu adamın? özel güç gibi bir şeyler olması gerekirdi sanki yahu.

.görüntüler yine güzeldi, kahinlik meseleleri de hoş olacak gibi ama işte bakalım artık. ha bir de hep böyle tek tek olaylardan gideceksek vay halimize. meleği falan unutmasınlar, her ne kadar bir castiel değilse de...

--- spoiler ---