13 Aralık 2014

Agents of S.H.I.E.L.D. s02e10:

What They Become

--- spoiler ---

.zencileri azaltıyorlar herhalde. ilk çamyarması olanın başına bir şey geldi sandık ona bir şey olmadı. diğer eskiden beri olan tip uzaylı teknolojisine döner tekme atarak hakkın rahmetine kavuştu. asıl olay bu değildi ama çok abartı geldi bana bu iş. hele skye hakkındaki gerçeği bilmeden bunu yapmış olmaları kötü oldu.

.kızı kurtaracağım diye kendisi öldü, kız da ölmek yerine dönüştü. zaten bölümde öğrenilen bir bilgiydi bu, dönüşüm geçireceği ve özel güçleri olduğu meselesi... pat diye bunu bölüm sonuna koyuverdiler. dönüşümü ve özel güçlerini bir hayli merak ediyoruz ama sezon arasını da tutuşturuverdiler elimize. başlayacağım böyle araya. dizinin en iyi bölümü belki ama unutacağız iyi olduğunu demek.

.skye'ın babasının muhabbetleri de fena değildi. ward'ın babasına götürmesi, sözünü tutması, sanki bir şey yokmuş gibi davranması üzerine kurşun yemesi ile son buldu. neyse ki skye daha aklını peynir ekmekle yememiş ki bir şeyler yapmaya çalıştı. tabi obelisk'in peşinden koşması ile olaylara dahil olacağını biliyorduk.

.son kısımdaki gözü kapalı abiyi hiç anlamadım. onda da bir obelisk var. biri daha çıktı piyasaya diyor. kendisi de özel tiplerden, uzaylı kırması falan herhalde ama nerden çıktı bu? kesin ötesi berisi, çizgi romanı falan vardır ama bilmiyorum hakkında bir şey.

.esas olaylardan biri alman tipin ölmesiydi. bunu uzatmadıklarına sevindim. adam ölmeyecek gibi çok rahat davrandı ama a.c. gelip vurdu öldürdü. skye'ın babası güzel işkenceler tasarlamış herhalde niye öldürdün diye delirdi, ağzını burnunu kırarken de skye geldi babasını tehdit etti ve o sahneden sonra da son sahneye geçtik zaten.

.çiçekli mal hatun tüm bu işlerin kilit rolünü oynadı diyebiliriz. baştan beri kendisini görüyoruz hep yan roldeler, ne oldukları belli değil. neden özel oldukları belli değil. hydra saflarında gibiydi. dünyayı değiştirmek istiyor ama gündemi belli değil. değişimin ne olacağı belli değil.

.şehir faaliyete geçerse yukardaki insanlar ölür demişlerdi, şimdi ne oldu? öldüler mi kaldırlar mı? orası da pek bilinmedi. bakalım sonunda marta kadar artık kim öle kim kala. imdb bilgisi öyle diyor. sonraki bölüm sonraki hafta olsa çok daha değerli olurdu bence, bu sezon arası mantığı da çok saçma gerçekten.

--- spoiler ---