9 Kasım 2014

the 100 s01e02:

Earth Skills

--- spoiler ---

.bu yerliler niye öldürmemişler elemanı? o kadar mızraktan sonra nasıl ölmemiş? neresine saplanmış? üstüne tedavi etmişler. bir hayli gelişmiş gibiler. maymuna benzer bir kafatası gösterdiler ama bildiğin insan bunlar. tuzak falan yapan tipte insanlar. nehrin diğer tarafına geçmeyin demek istemişler ama ne bileyim çok da iyi düşünülmüş bir hikaye olduğunu söyleyemeyeceğim.

.bir sürü tip gördüm şu vakte kadar, continuum'da arızalı devrimci tip burada da öyle bir karakter ama bu sefer lider değil. diğer tipleri ikinci sefer görmedik. konuk oyuncu olarak gelmişler herhalde.

.jasper elemanını yaralı olarak kurtardılar, silahla bir tane yırtıcıyı öldürdüler ve akşam yemeğinde onu yediler. hiç radyasyon şudur budur muhabbeti yapmıyorlar çünkü yerliler dünyada yaşıyormuş. ya değişmişlerse? ya mutasyona sebep oluyorsa? 

.kural yok meselesi de ergenvari komedi şeklinde ilerliyor. yemek için bileklik çıkartma olayına girişmiş sevgili kaosçu eleman sonra hop kızkardeşine sulanan tipi ağaca bağlayıp gidiyor. nasıl bir kafayda artık bununki. bildiğin dikdatörlük yapacak, veletleri kendine bağlıyor işte.

.uzay istasyonunda işler sinir bozucu şekilde ilerliyor. 300 küsür kişiyi kurban etmeleri gerekiyormuş. bu kadar kişiyi kurban edince bitmeyecek miymiş yani? oksijeni nerden buluyorlar bunlar bunca senedir? yenilenebilir ise kaynağını göstersinler. daha fazlasını bulsunlar, hadi diyelim bulamıyorlar 300 kişi ile ne olur lan. yarısını öldürmeleri lazım ki rahat rahat yaşasınlar.

.oylama falan yapıyorlar da başkan çekimser kalıyor 10 günlük zaman kazanıyorlar. dünya yaşanabilir ise işler değişecek. bunun için de aşağıdaki veletlerle iletişim kurmaları gerekiyor. ahanda dizinin en saçma sapan ve sinir bozucu ayrıntısı. bilim kurgular için karın ağrıtan meselelerden. yahu arkadaş, sen nasıl iletişim aygıtı koymazsın. bir radyo diyorum. gemide bir radyo vericisi nasıl olmaz? hadi çarparak indi, şu oldu bu oldu da bir tane yedek olamaz mı?

.üstelik süper zekalar sinirden ekrana kafa atasım geliyor, bileklikler hayati verilerini yollamıyorlar mı? bir tane veriyi mors alfabesi olarak kullanamıyor musunuz yani? zaten tek yönlü bir veri trafiği var. hala bileklikler ile bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. insan sinir oluyor hakkaten ama işte maalesef ki bütün macerayı, bütün dizinin olaylarını buna bağladıkları için böyle olmak zorunda. dünyanın yaşanabilir olduğunu iletirlerse tüm macera bitecek. bunu da istemiyorlar haliyle.

--- spoiler ---