4 Kasım 2014

forever s01e06:

The Frustrating Thing About Psychopaths

--- spoiler ---

.güzel bölümdü, abimizin öldüğü bölümler daha güzel orası kesin. yine öldüğüne değil az daha sırrının ortaya çıkacak olmasına gerildik. bunu fazlaca kullanacak gibiler ama pek güzel oluyor. üstelik diğer gizemli abimizi de daha çok kattılar hikayeye. zaten tüm genel hikayeyi o abiye yıktılar. kendisi binlerce yıldır buralarda, vardır bir sürü hikayesi.

.karın deşen jack ile geldiler, oha yoksa o da ölümsüz müymüş diye meraklandırdılar. aslında o şekilde süper bir seri katil bu diziye çok iyi gider ama bölüm bölüm polisiye yapmaları kesinlikle daha kolaylarına geliyordur.

.neyse zaten karın deşen abi değil de onun kopyacısı bir tipmiş, çizgi roman yazarına kadar geldiler delilleri takip edip, tabi buna özellikle kendisinin karın deşen jack'in bıraktığı cesetleri inceleyen doktor olması da yardımcı oldu. bileğindeki izin basına yansıdığı gibi olduğunu görünce, kütüphaneye gitti. oradan da kaçan yazarın tekini kovaladı. neymiş efendim fan sanmış, hadi ordan dedim.

.tipler hiç fan olacak tipler mi? sadece şaşırtmaca için yaptılar o kısmı, zaten katil o çıksa o kadar da enteresan olmayacaktı. neyse kendisi yazarmış ama katillerden biri fanlarından biriymiş. bıraktığı yapraktan yerini tespit etti henry abimiz, sonra da evine baskın yaptılar. şimdi burada durup düşünmek lazım fanlarından biri değilmiş yani, fanlarından birinin babasıymış. tabi babanın çizgi romanı okuyup oradan cinayet işlemesi gibi ortak bir nokta var ama fan sayfasından takip edip, sonra babasına ulaşmalarını iyi bağlayamadılar.

.neyse veledi yakaladıklarından sonra ellerindeki kanıtı aileye açıklaması da pek mantıklı gelmedi bana, normalde soruşturma gizli olmalı. neden öyle yaptı? avukatı alın da gelin muhabbeti nedir ki? ağız dalaşına girmeyi de çok anlamadım ya babası antikacıdan edindiği neşter yüzünden antikacıyı öldürmeye gitti, o sırada henry orada idi ve bir hayli yaraladı kendisini.

.hemen de ölmedi, dört dakika dedi ama abimize dört dakika yetti. önce kadını kurtardı, sonra katili sersemletti. o sürede güzel dedektifimiz de geldi, katile dur ülen dedi ve üç adet kurşun sıktı kalbine. ilk can almasıymış, bunun da muhabbetini yaptık bol bol.

.henry merdivenden yuvarlanmış, beli kırık, ciğeri deşik vaziyette iken binlerce yıllık abimiz geldi ve boğazını kesti, soğuk kanlılık ile öldürdüğü için bıdı bıdı etti ama adam ben yaşlıyım diyor. üstelik ölmeyeceğini bildiğin birini öldürmek katil yapar mı adamı? diye de sormak istiyorum. adam katildir her türlü ama bunun muhabbeti pek olmadı yani.

--- spoiler ---