22 Kasım 2014

Agents of S.H.I.E.L.D. s02e08:

The Things We Bury

--- spoiler ---

.güzel bölümdü ama takip edemiyorum arkadaş. o kadar dizi takip ediyorum, yazılarına yetişemediğim, yetişsem de ne diyorlar lan bunlar dediğim çok yer oluyor. kendimi mi veremiyorum? çok mu saçmalıyorlar çözemedim hala. hikayenin ancak genelin vakıf oluyoruz, detaylar ve nasıl yaptıklarına dair pek bir fikrimiz yok.

.phil abimiz kendi kendine bir plan yapmış. düğme ve saat yaklaşınca elektronik aletleri gümletecekmiş, bunu seksen konuşmada anlattılar. avusturya'da bir uydu bilmem nesine gidiyorlar. yaptıkları sadece hacklemek imiş. uydu vasıtası ile kazıdıkları şekilleri dünya yüzünde arayıp şehri bulmaya çalışıyorlar. anladığım hikaye budur. sonunda buluyorlar da ama işte yok fitz yetiştirecek mi? yok a.c.'ye güveniyorlar mı? yok şu yok bu bin tane laf döndü.

.bölümün asıl konusu skye'ın babasının kötü olmadığı meselesi idi (tabi şimdi skye'ı uzaklaştırdı diye shield'a bir garezi yine olabilir ama özünde derdi başkaymış). önce zenci tipi kurtardı, phil abimizle bir sohbet etme imkanı buldu. daha sonra minik gözlüklü almanımızın karısına eziyet ettiğini öğrendik. vakti zamanında obelisk'e dokunup yaşlanmama hediyesi alan hatunmuş kendisi. aynı zamanda the 100'deki yerli liderimiz. karının kanı falan her türlü değerli yani ya neyse işte. burdan oraya spoiler olmasın.

.ilk izlenim dedi, şu dedi bu dedi ama öldürdüğü insanları pek açıklamaz gibi. skye'ın adı da skye değilmişmiş. anası falan uzaylı sanıyorduk ama obje yüzünden herhalde kendisinde bir uzaylılık olabilir ya da özel güç, en azından yaşlanmama gibi bir şey olabilir. bakalım ne çıkaracaklar buraya. 

.ward salağı ailesini öldürmüş, suçu da abisinin üstüne atıverdi. kuyu meselesinde suçluymuş ama tutup herkesleri öldürmesi fazla çıldırdığını gösteriyor bu elemanın. alman ile ortaklaşa iş yapacaklar.

.almanın yardımcısının sorgusu ve ingiliz çiftimizin sevişmesi de çok gereksiz idi. hadi sorgusu fena değildi. hatun güzel sorgusu da güzel olur da çiftin sorunları bizi pek ilgilendirmiyor ve takip bile edemiyoruz zaten. nedir dertleri gram anlamadım.

.almanın hayatının hapiste geçmesi iyidi, görüntüler de fena değildi. tabi hydra'nın onu oradan çıkarması biraz zorlama olmuş ama ortalıklar karışıktı. bunca sene içerde kalıp ölmeden çıkması ve bu kadar karmaşaya sebep olması da artık takdir-i ilahi diyelim.

--- spoiler ---