8 Ekim 2014

forever s01e03:

Fountain of Youth

--- spoiler ---

.tatlı bir dizi, son zamanda ortaya çıkan en tatlı dizilerden herhalde. yan karakterleri falan da pek tatlı, toptan gayet güzel gidiyor. üstelik bunu genel konu olmadan bile yapıyorlar. gizemli abimizi hiç görmedik mesela bu bölüm. komple yan konuydu, yaşlanma etkilerini azaltan kimyasal kokteyl tarzı bilindik bir konu da olmasına rağmen güzel işlediler.

.ölümden kaçarak ya da ölümü düşünerek yaşamış sayılmazsın diyor. en son da abe kaykayla işler yapıyor ve bölüm bitiyor. geçmiş görüntülerinden arkadaşının ölümü ve güzellikleri takdir etme meselesi de pek hoş oldu. dizinin bu şekil alt mesajlarla gitmesi fevkalade olur. henüz pek tanınmamış dizi ama bu çizgiyi bozmazsa çok iyi yere gelir diyorum. dexter benim için yalnızlık hikayesi ise bu da ölüm hikayesi gibi bu açından, alt mesajları da bunu destekliyordu ikisinde de, bakalım kıyas için çok erken midir bilmem ama göreceğiz zamanla.

.ukraynalı tiplerin gençlik iksiri meselesinde durumu çok zorlamadılar tabi, henry yine olayların içindeydi, yerdeki lekeyi koklama falan direkt kendini dedektifliğe adamış gibi görünüyor. adli tıp uzmanlığı güzel de aynı zamanda dedektif de olsa iyimiş. zaten sonunda kızı da trene atlamaktan kurtardı, ön saflarda devamlı kendisi.

.karışımın içindeki beyin meselesi ve bunu çözmesi hızlı oldu, üstelik morgdaki yardımcı elemanı da ayak üstü sorgulayıp anında şüpheliyi tespit etti, bunlar fazla hızlı gelişti. bunları da uzatsalar bölüm bitmezdi belki ama birden sonuca varmış olduk.

.esas hatun sevgili güzel dedektifimize hayat hakkında öğüt verirken bulduk kendimizi, kendisi de pek yaşıyor gibi değil ama tabi bu ölümsüz hayatında çok da fazla bir iş yaptığı söylenemez. bir kere genelde ölümsüz tipler dünyayı yöneten tip olmalı diyor insan. düzgün bir  yatırım yapsa yüz sene önce şimdiye dünyanın zengini olur falan filan gibi.

--- spoiler ---