23 Ekim 2014

american horror story s04e03:

Edward Mordrake: Part 1

--- spoiler ---

.elsa'nın provadaki şarkısı pek hoş duyuluyordu. orjinal versiyona ve tekrar kendisine bir bakmak lazım ama not ettim. bu seriden umut kesilmez elbette ama çok acayip işler beklemiyorum. öyle çok gerdiğini de söyleyemem. belki alıştırdılar ondan böyle oluyor ama tek gerginliği palyaço abimiz veriyor ki o da çok az düzeyde görünüyor.

.ilkin cadılar meclisinin sarışını ve true blood'ın gay antik vampir abisi katıldı. acayiplikleri paraya çeviren tiplermiş. kesip parçalayıp bir çeşit kolleksiyoncuya satıyorlar imiş. sahtekarlık yaparlarken tespit edildiler ama bunlar yılmadı, sarışın kızımız falcı olarak sirkte göreve başladı. elsa'yı iki saniyelik gözlemleyip duymak istediklerini söyledi ve işi kaptı.

.gaza gelen elsa da edward mordrake efsanesini hiçe sayarak cadı bayramı gününde prova aldı, kendileri teşrif etti. acayiplik açısından gelmeleri iyi oldu. kafası baltalı, boğazı kesik tipleri görmüş olduk ya yine de hiç gerilmedik.

.sakallı kadının itirafları içersinde bizim oğlanı doğumu sırasında insanlara show amaçlı gösterildiğini öğrendik. keltoş baba tam bir orospu evladı karakterindeymiş, hala öyle ama yine de ölürken çocuğu ona teslim ediyor. ne garip işler dedirttiler yani en azından ona da şükür. sakallı ablamız siroz imiş, sezon bitmeden zor ölür diyorum tabi.

.şimdi edward abi sirkten birini alıp götürecek, ikili bölüm yapmışlar olaylar burada kesildi. diğerlerine de uğrayıp adam beğenecek, şeytanı ikiz yüzü meselesini daha önce görmüştük, yabancı gelmedi ama neydi hatırlayamadım. amerika ve hikayeleri işte, cadılar bayramı da olmasa ne yapacaklarmış merak ediyorum.

.zengin piçi meselesi de pek bir garip oldu. dadı niteliğinde zenci hizmetçiye bıçağı kaldırdı. kesip biçer diye tahmin ediyordum ama henüz pek toy, yapamadı. palyaço kesin hesabını dürer onun ya da velet bir iki insan kestikten sonra gelip kadını keser. yine de sahne iyidi.

.çift başlı hatunlar arasındaki sıkıntı da büyüyor. pek güzel yapamamışlar bu baş olayını arada aksıyor gibi. rüyalarında başların ayrıldığını görüyorlar, biri seviniyor diğeri korkuyor falan. toptan av olacaklar haberleri yok.

--- spoiler ---