11 Eylül 2014

Under the Dome s02e11:

Black Ice

--- spoiler ---

.sezonun bitmesine bu kadar kala bu bölüm şaka gibi oldu, üzdüler beni. hiç bir şey olmadı nerdeyse. yani çok şey oldu ama hepsi birbirinden saçmaydı. ilk yumurtanın dışarı çıktığını gördük, ulan nasıl yani? nasıl dışarı çıkar derken olaylar karıştı saçma sapan. hadi diyelim dışarı çıkabiliyor. kendileri de soruyor, madem güç kaynağı yumurta nasıl hala kubbe duruyor yumurta yokken? sadece melanie'i etkiledi ve son durumda bir de kubbe küçültmesine neden olacak herhalde. bu kadar...

.ilk niye hava soğudu onu da açıklamadılar üstüne kubbe büzüşüyor. oyuncak mı lan bu? naptınız siz? ne güzel gidiyordu dizi sinirlerimi bozdular. kıyamet başlıyor falan filan meselesi yine umut veriyor da bir şey olacağı yok, bir küçülecek bir büyüyecek. bir soğuyayacak bir ısınacak böyle gidecek herhalde.

.hunter mıdır nedir? zorla yolladılar muhabbeti yaptı iyi güzel de sadece yumurta hakkında bilgi almak için mi adam sokmuşlar içeri? barbie niye kabul etti bu salağın gelmesini? yumurtayla uğraşmayın dedikleri için mi güzeldi hepsi? başlayan nedir? iyi bir şey olsa bari bu bölümü telafi etmeleri zor ama baklalım artık.

.tüm bunlar yetmez gibi barbie ve julia ambülans ile giderken durduk yere takla atarlar ve julia'nın bacağına demir saplanır. ilk bekleme moduna geçerler, sıcaklıklarını muhafaza edecekler falan derken iyice saçmalarlar. kadını hipotermiye sokar ve güya öyle kurtarır.

.basit bir şeydi sanki hipotermiye sokup çıkarmak, kadının kalbi de duruyor sonra ocağı çalıştırıp ısıtarak kalp masajı yapıyor. tam teşekküllü hastanelerde bunu zorla yapıyorlar sonra yıllarca kendine gelemiyor insanlar. tamam beyin ölmekten kurtuluyor hücreler beklemeye alınıyor da yok artık daha neler. bir de hadi diyelim atar damarı kesti turnike yapınca kurtulmaz mıydı? dondurma olayı da neydi yahu? akıl sır erdiremedim. hatta bırak turnikeyi şunu bunu, al kucakla taşı. demir de dursun orda ne olacak?

.big jim olayı iyice karın ağrısı oldu. salak salak güle oynaya geliyordu aptal adam. sonra kendilerini iyice içeri kapattıklarını öğrenince de hiç etkilenmedi. hani sanki nasıl olsa çıkamayacağını biliyormuş gibi.

.lyle meselesi de saçmaydı, dakkasında donuyor insanlar bu abimiz suyun içinde çırpınıyor ama hala hayatta. üstelik kıyameti falan görmüş iyi güzel de tam da jim oraya gelince mi çıkmış paralel evrenlerden.

.burdan hikaye zor toparlanır diyorum, iyi gidip kötü bitirecekler anlaşılan. ilk sezon da kötü gidip iyi bitirmişlerdi. üçüncüde tutturacaklar inşallah.

--- spoiler ---