2 Eylül 2014

Through the Wormhole s05e06:

is a Zombie Apocalypse Possible?

--- spoiler ---

.popüler konulardan gidiyor abilerimiz, bir gün zombi istilası gerçekten olabilir mi diyor? ilk hastalık olarak mümkün olup olmadığı sonra çözüm hakkında fikirler veriyorlar. eh enterasan bir düşünce  tabi ama aslında çok da somut bir şey yoktu.

.son kısımda abimizin aslında özgür irademizin olmadığı günlük hayatta %98 oranında bilinçsiz tercihler yaptığımızı,  beyin otomatik olarak yani zombi gibi davrandığını söylüyor da %2 ile uğraşındaki aldığı sonucu hiç beğenmedim. bir iki saniyeliğine etki etmesi mümkün oluyormuş. ne anladım ben o işten.

.bunun haricinde asıl "alper" dediği tip iyidi. okunuş benzerliği midir? yoksa amerikadaki türk bilim insanlarından mıdır nedir bilmiyorum ama hamam böcüklere uzaktan kumanda takmış ve kontrol ediyor. tabi minik beyinler için bu kolay ama insan için zor. hele oldu diyelim bunun tam da zombi salgını ile ilgisi yok tabi.

.hastalık yayılırsa nasıl çözülür meselesi en iyi kısmıydı herhalde. enzimler ile kafayı bozmuş bir abimiz dna'yı düzgün kesebilecek bir enzim keşfetmiş ve bununla dna'nın içine girip viral hastalıkları kökten halledebileceğini söylüyor. aids dahil bir çok çözümsüz hastalığa umut vaat ediyor da e hani diyoruz? fantastik bir tedavi edici virüs düşüncesi ama tabi ortada bir şey yok.

.rani diye bir virüs, ismini yanlış hatırlamıyorsam eğer insanları saldırgan moda sakıyormuş. bu da fiziksel yara açıp hastalığın yayılması için bir imkan tanıyormuş. helix dizisindeki açıklama tam da böyleydi. tam bir zombi değilse bile insan davranışına etki eden bir virüs olması çok enteresan. üstünden pek durmadılar belli ki o kadar etkili değil ama virüs uzmanı abimiz durumu gayet mümkün görüyor. yani bir gün olabilir belki. mutasyon ya da insan eliyle artık olsun da kurtulalım diyorum.

.mantar meselesi ile giriş yaptılardı bölüme ama o kısmı da çok zombiye benzetemedim çünük böcüğe bulaşan zombi öldürüyor ve beynini patlatıyor. hani bulaştıktan sonra beynini elegeçirip yaprağa kenetlenmesini sağlıyormuş ama çok kısıtlı tabi bu. şimdi karınca beynine etkileyenden korkuyorsak hamam böcüğü olayından da korkmak lazım. o daha fena üstelik bildiğin beyin kontrolü artık.

--- spoiler ---