14 Eylül 2014

The Pact ii


ilk film yüzünden izleyeyim bari dedim, ayıp olmasın şimdi tarzında yani çok çok kötü değildi, yani normalde bu kadar düşük bir puanlı filmden daha kötüsünü bekliyor insan ama sondaki saçmalama haricinde öyle izlemesi zor değildi. müzikler ve görüntüler tatlıydı bile denebilir. devamlı çalıp duran şarkı falan hoştu. oyuncu kardeşlerimiz de biraz boştu ama arrow'un sevgili sarışını (sarah) yine gördük kendilerini, ikidir karşılaşıyoruz. hayırlara çıksın inşallah. film pek germiyor, pek de korkutmuyor. ilk filme göre eksiklikleri bunlar. esas hatun da hiç fena değildi.

--- spoiler ---

.sondan başlayalım, belirsiz bir son olarak algıladım bunu ama sevgili kel abimiz ilk filmde anlının çatına yememiş miydi kurşunu? halisünasyon tadında takılmalarına bir şey demedim ama gerçek gibi göstermelerine ne olduk şimdi diye kaldım öyle.

.her şey tamam derken gözleri beyazlı kız arıyor ve sarışının ismini vererek ki onu öldü sanıyorduk ta o ana kadar, daha bir şey bitmedi diyor ve öyle yarım bırakıyorlar. üçüncüyü de çekecekler yani.

.katil kim filmlerine döndürmüşler bu sefer. gerilim ve korkutma dozu da o kadar yüksek değildi. katil de sevgilisi çıkıyor ki hiç de güzel değil. en azından kendi falan çıksa diyeceğim ama o da bekleniyordu. bu konuda şaşırtma ihtimalleri de düşük artık maalesef.

.olay mahali temizlikçisi hatun, medyum tadında bir tip imiş. bunun açıklaması da yoktu pek, nasıl görüyor olayı nedir falan hiç belli değil. babası sevgili seri katilmiş de bu ona olayları görme yetisi mi vermiş yani? üstelik cinayetleri sevgilisi işlemiş. buradan da görmesi pek uymuyor yani ya neyse işte.

.fbi profilcisi abimiz cinyatleri araştırırken kızın gerçek annesi hakkındaki gerçekleri öğrenir ve olaylar öyle ilerler, kız anasına kızınca şüpheleri üzerine çeker, hele zaten cinayetin işlendiğini görmek, cinayeti işlemiş olmak gibi bir olaya da çıkıyor genelde. neyse sonuna kadar kız çıkacak dedim ama bir noktadan sonra olmadığı da belliydi.

.özellike sarışın hatunun bıçaklandığı sahnede uzaklardaydı mesela, oraları da anlaşılmayacak şekilde yapıp sonunda sevgilisi çıksa yine bir derece şaşırtmışlar diyecektim ama benimkisi beklenti gibiydi.

.öyle bitti gitti işte, ruh çağırma olaylarına girmeleri de yine pek olmadı. hani ölüleri görmesi ya da onlardan rahatsız olmasını anlayacağım da baştan beri böyle bir şey yoktu hiç şimdi mi uydurmuşlar. eğer ruh meselesine döndülerse esas seri katilin böyle takılması anlaşılabilir oluyor ama işte bu da filmin orjinal fikrini heba etmek anlamına geliyor. artık kendileri bilir.

--- spoiler ---