15 Eylül 2014

Ancient Aliens s06e08:

Aliens and the Red Planet

--- spoiler ---

.abilerimiz pek iddialıydı bu bölüm. anunaki meselesini devamlı söylerler ama mars kökenine vurgu yapmak için gizli bir tünele işaret etmek zorunda kaldılar sanki. buna göre anunakiler önce marsa yerleşmiş ama oraya göktaşı çarpınca bu tarafa gelmişler. tüylü yılan meselesi de devamlı söylenir, o da kuyruklu yıldız imiş. marsı ortadan kaldıran olaylara böyle yaklaşıyorlar.

.erol torun diye bir zat marstaki yüzün civarlarındaki cisimlerde matematiksel bir kalıp bulmuş. bunların yalancısıyım. üstüne orada bir şehir olduğunu iddia ediyorlar. şimdi o yüzün bir ışık oyunu olduğunu defalarca söylemişlerdi ama nasa komplosuna bağlıyorlar hepsini.

.bill clinton abimiz marstan geldiği tespi edilen meteorun üzerinde mikrop fosilleri olduğunu açıklamış. ardından bunun dna barındıramayacak kadar küçük olduğunu söyleyerek geri çekmişler. komplo için zemin gibi de olabilir bilimsel araştırma devamı da olabilir.

.dahası marsa ilk iniş yapan viking 1 aracında oksijen ölçümü deneyinde, oksijen çıkartma ölçümü demek lazım sanırım, bu deney pozitif çıkmış. organik madde ölçümü negatif çıkmış. 3 milyon ile 30 rakamları verdiler. oksijen ölçümü için 30 bakteri yeterli iken diğeri için 3 milyon bakteri gerekiyormuşmuş. rakamları yanlış hatırlamıyorsam bu deneyi neden tekrar yapmamışlar sorusunu cidden sormak istedim ben de. hakkaten nasa bir şey mi saklıyor?

.sonra kimyasal ya da biyolojik sebepli olabilir abimiz ama toprakta bir şeyler var diyor. hem enteresan hem de ana akım bilim insanları ne demiş onu merak ettim. dolayısıyla bu yüzden bölüm sezonun en iyisiydi diyebilirim. son sezonda böyle bölümler görmek pek nasip olmuyordu.

.tabi abartmadan bilgiyi verseler iyi, araziye inme kıvamında ikili dağ, ikili tepe olayını açıkladılar bize, giza piramitleri ile benzerlik gösterdiğini iddia ediyorlar. volkanik aktivite yok diyorlar, böyle bir şey nasıl oluşmuş diyorlar ve iki şekli yan yana gösteriyorlar. ben göremedim açıkçası bir benzerlik. sfenks kısmında da çok zorladılar, her taraf çalı çırpı misali bir sürü cisim dolu birini benzetmek abartı geldi.

.hele zaten ortalarda top sakallı, beyaz saçlı abimizin marstaki yaşama kelime-i şahadet getirmesi, yarın öbürgün heykeller, piramitler bulunacak diye yemin billah etmesi falan inanılmaz geldi.

.her şey bir kenara madem komplocu bu nasa neden tekrar tekrar inceliyor marsı? bulguları mı saklıyor? başka bir amaçla mı orada? madem falan mı hehe, küçücük robotları ile ne elde edebilirler ki? adamlar bilginin peşinde ve bulduklarında açıklamayacaklar mı? dünyadaki yaşamı altüst eder diye açıklamıyorlar diyorlar. he oldu tamam.

.beyaz saçlılardan devamlı gördüğümüz eski astronot seti elemanı abimizi de seriye pek yakıştıramadık. bilimsel kimliği sağlam bir abimizdi sanki ama belki bu belgesel serisinin de bir ağırlığı vardır şimdi öyle demeyelim. üstelik şurası bir gerçek ki hepsi uzaylının olmasını istiyor, hatta hepimiz istiyoruz.

--- spoiler ---