26 Eylül 2014

Agents of S.H.I.E.L.D. s02e01:

Shadows

--- spoiler ---

.izlerken cidden yoruyorlar. çok fazla olay, çok fazla laf oluyor. üstelik koca sezon geçmiş, bir sürü zamandan sonra insan biraz uzun özet verir. neyi ne kadar hatırlayalım? bir tek bunu mu izliyoruz yani. tutup tekrar mı okuyayım yazdıklarımı hehe. arada son bölümleri okuyorum da işte düzgün özet geçseler ne olur?

.ward yakalanmış mıydı? hemen son bölüme bakalım. evet şimdi okudum, ward yakalanmış. son bölümü skye'ın babası ile ilgili meselelere ayırmışlar. ward da hapsedildiği yerden bunu söylemeye çalışıyordu en son. kendini öldürmeye çalışmımş, bir sürü bir şey olmuş. sakal bırakmış falan. abimiz yedekte duruyor öyle.

.a.c.'nin çizimlerine de şifreler olarak değinmiş oldular herhalde. skye bir taraftan bununla uğraşıyor. diğer taraftan iyice azılı bir ajan olmuş çıkmış başımıza.

.sezon başlangıcına özel sevgili xena'yı getirdiler ve öldürdüler. kalıcı olsa ya da en azından biraz daha görsek sevinirdik. zaman iyi davranmamış kendisine ama yine de el üstünde tutarız. o kadar tantana yaptıkları özel eşyayı çıplak eli ile alması da çok saçmaydı bu araya sıkıştırmak istedim. sonra elini kestiler yine kurtulacak derken hop öldü.

.dokunduğu cismin şekli şemaline giren eleman iyidi. kaslılardan seçmişler, modellemesi kolay oluyor herhalde öyle. her türlü işin icabına baktı. hydra'nın isveç çakısı kıvamında bir tip olacak gibi. tabi yine sormadan edemem, ulan madem öyle generali (heroes abisi) kaçırana kadar adamı zaptetme yolunu bulsaydınız ya?

.her şeyin hesabını yapmışlar generali uyarıyorlar ama bir şeye yaramıyor. ekibi yolluyorlar engellesin diye engelleyemiyorlar. bir tane gizlenmeli uçak alıp kaçıyorlar ve işte sezona başladık, beri gelin tarzında konuşmalar yaparak da bölümü bitiriyorlar.

.fitz meselesi üzücüydü tabi, kızcağız onu bırakıp gitmezdi. orada biraz abartmışlar ama hali de fena durumda. temporal loplarını loplatmış, kelimeleri unutuyor. kafasıyla da iş yapan biri olarak çürüğe çıkartmışlar elemanı. ilerleyen bölümlerde bunun ziyadesi ile dramını çekeceğiz gibi.

.yeni bir zenci tip gelmiş ama pek geri planda. diğer paralı asker dedikleri ile beraber midir bilmiyorum ama iki eleman daha katıp da yeni bir hatun katmadılarsa ayıplıyorum. may ve skye ile olacak iş değil yani bu.

.bir de esas kötülerimize ölümsüz alman tipi yerleştirmiş oldular. bu da pek tatmin etmedi beni, tamam gizemli objedir. şudur budur derken dizi yine akar da alman muhabbeti bunaltıyor beni.

--- spoiler ---