30 Temmuz 2014

Under the Dome s02e05:

Reconciliation

--- spoiler ---

.sinir bastı bir kısmında, sonunda yine sinir etti. komplo için yemekleri patlatmak nedir? big jim de bu konuya parmak bastı ama phil kendi başına mı yapmış bu kadar salaklığı? tamam çıkarına geliyordu şuydu buydu ama phil kim allah aşkına? dünkü radyocu kötü karakter gibi takılmaya başladı o hiç olmadı. neyse ki çok uzatmadılar ve bölümde çözüldü bitti.

.üstelik yemeğin büyük kısmını patlatmamışlar bunu öğrendik, bir de lyle manyağı (aynı kişi ise eğer) kıyamet gününe hazırlanan tiplerdenmiş. bir sürü stokta yemeği varmış. tamam bu da çok güzel amma velakin sormak istiyorum daha bir kaç gün önce yemek bitecek diye insan nüfusunu azaltmak isteyen siz değil miydiniz? neyin kutlaması? neyin bol bol yemesi? tabak tabak yemekler falan?

.öncelikle saklama koşullarını iyileştirmeli, uzun vaadeli olanları da minimum düzeyde tüketmelisiniz, ha bozulacak olanlara lafım yok ama bir sürü yemek, hepsi de bozulacak değildir herhalde. o yüzden sinir oldum.

.veletlerin kendi başlarına takılmaları, bilim insancılığı oynamaları falan da biraz komik oldu. kan alıyor da mikroskopta bakıyor anlayacak gibi. fen hocamızda gitti mesele ama onun da anlaması benzer derecede komik olur aslında. oradan da ne çıkacağını göremedik henüz.

.diğer tarafta junior ile amcası takılıyor. amca kubbeyi yok etme yolunun olarak dört kişiyi öldürmek olduğunu düşünüyor. kim bilir belki bir resimde falan görmüştür ya da bu önceki dört kişiden biri olarak kötü karakter vahiysi falan alıyordur. neyse artık junior'u boğacak iken insafa geldi ve sinirle bir şişeyi duvara attı ve tablonun arkasından başka bir resim çıktı. oradan da angie'nin öldüğü dolap, oradan da bir tünel...

.yeni gizemimiz tünel, bakalım nereye varacak bu iş. sam amca'mız ne zaman yakalanacak? junior öldürecek mi? big jim'in yine dengesiz kafasından neler geçecek hepsi az sonra...

--- spoiler ---