3 Temmuz 2014

Under the Dome s02e01:

Heads Will Roll

--- spoiler ---

.ikinci sezona hızlı başladılar, kubbe ölümlerin durmasını istiyormuş ama bunu tabi big jim'in öldüğünü göstererek yapıyor. biraz manyak bu kubbe, manyetik alan meselesi güzel oldu ama biraz yıkılma uçma kopma görüntülerinde aksama olsa da adamlar yapmış işte.

.fen öğretmeni sevgili misfits güzelimiz katıldı. bunca zaman nerdeymiş? hemen olaylara dahil oldu güzel de tabi kasaba sanki o kadar büyükmüş gibi davranmaları da garip oldu. üstüne bir de amca karakterini gösterdiler tamam dedim.

.asıl enteresan olan şerif kızımızı öldürmeleri idi. en son nerden geldiği belli olmayan uçuk hatun onun başındaydı, canlandırabiliyorsa yok artık diyeceğim ama en azından mıknatıs duvara çekilen araba ile ölmesi fena değildi. üstelik barbie'yi kurtarırken yaptı bunu.

.elemanda da nasıl manyetik kafa varsa son darbede ayakta kalan üç beş kişiden biriydi. manyetik alanın herkesi farklı etkilemesini falan açıklamadılar tabi ama biz anladık, esas tipler son ayakta kalanlar ve mesajı alması gerekenler idi. big jim'in kendini asmasını da takdir ettik. tamamına erdiremediler, julia orada biraz name yaptı ya olsun o kadar.

.bunlar haricinde junior (artık adı james imiş) bayıldığında anasını gördü ve rüya değildi dedi. sonunda da anasının kubbetnin dışında olduğunu gördük, sanki kendileri kubbe ile bağlantıya geçiyor gibilerdi. öncesinde de çizdiği tablolar falan var tabi. kubbe dışından da olaylarla gelirlerse dizi coşar diyorum. bakalım ne yapacaklar bu sezon.

--- spoiler ---