20 Temmuz 2014

the strain s01e01:

Night Zero

ilk bölümünden o kadar etkilendiğimi söyleyemem ama tür itibari ile ilgi çekici, görüntüler hoş. biraz bunaltacak gibiler, bilindik olayları farklı şekilde de anlatabilirler. oyuncuların bir çoğu hiç bilinmedik tipler. continuum'dan birini gördüm sadece. vampirli, zombili ve virüslü hikayeleri harmanlamışlar. suçlu kim arayışı tadında işler olmasa daha iyi olacaktı ya artık bunu da izleyeceğiz. on üç bölümü var görünüyor.

--- spoiler ---

.cdc artık bizim diyebiliriz herhalde. helix'den sonra hastalık kontrol merkezine fazla aşina olmuşuz gibi geldi. virüs gibi, soluncan gibi şeyler enteresan, olayları böyle göstermeleri de enteresan ama işlerin başındaki tiplerin planını anlamadım.

.yaymak istiyorlar ise bassınlar suya insanlara yayılsın. nedir uçağa kargo olarak gönderip sansasyon yaratmak? amaç nedir? sınırlı sayıda yayılması da çok anlamsız, madem kendi kendine çoğalabiliyor bu kadar çok daha etkin bir yayılma metodu benimseyebilirler idi. o yüzden bunu düzgünce açıklamazlar ise gözümde eksik kalacak dizi.

.cdc başındaki tip, ailevi sorunları var. işinde iyi biri, işleri bu abimiz çözecek orası belli ama devamlı da bunun peşinden gideceksek işimiz var. üstelik vampir avına falan dönecek ise cds ile olacak iş de değil.

.yaşlı amcamız doğru düzgün kılıfına uydurup anlatamazdı sanki? bir cingar çıkardı hapse atıldı yok yere, bir işe de yaramadı. tüm çözümler kendisinde ama her şey baştan bu şekilde karıştığı için de insan biraz sinirleniyor.

.cdc'deki şişko tip daha önce gördüm, onun yüzünden tabut ellerinden kaçtı. içlerinde adam tarzında tipleri olması kabul edilebilir de tam nasıl denk geldi öyle orası da pek olmadı.

.sevgi meselesi ile bitirdiler, küçük kız babasına döndü ve yedi herhalde onu. sonrasını göremedik. otopsi yapan abinin olayı fenaydı. zaten vücuda giren solucan tarzında filmler inanılmaz bir iğrenme yaratır, bundan bol bol izleyeceğiz gibi.

--- spoiler ---