22 Temmuz 2014

falling skies s04e05:

Mind Wars

--- spoiler ---

.konu içindeki saçma olaylar biraz walking dead dizisinin saçma muhabbetlerine benzedi. açlıktan geberecekler tavşan avlatmıyor babasına, yatakta öldürmeye çalışan adamı öldüremiyor falan. bizim matt oğlanı carl yerine aday bir tip oldu bölümde. böyle saçma şeylerle gelmeseler olmaz tabi.

.yan rolde ally mcbeal'den abimiz ve battlestar galactica'nın şefi oynadı. iki kardeş tom'u ödül için yakalıyorlar ama tom konuşarak bıktırıyor şefimizi sonra abisinin ailesini sattığını öğreniyor ve abisini vuruyor. tom'u da vuracak iken albayımız geliyor ve kurtarıyor. olaylar saçma ama eh işte ne yapalım, olay olacak.

.hal cephesinde yine paraya kıymışlar gibi, fena çekmemişler. hele araba ile robota çarpma sahnesinde pek aksama göremedim. zor zahne olmalı. yine çok iyi bir plan sayılmaz ama onun sayesinde eshpeni'nin araçlarının yerlerini görmüş oldular. zaten volm'lar daha çok işe yaramalı.

.lexi ve anası meselesinde karın ağrısı sürüyor. süpriz ile kapattılar. espheni onun babası imiş. baba derken dna'sını katmıştır herhalde. yoksa anne'ye tecavüzü söz konusu olmasa gerek? antik uzaylıların kulağı çınladı bu noktada yine. gelip bize kaydılar diyorlardı. ahanda kaymışlar işte. özel güçtür, ateşin yüz derece (fahrenhayt falan herhalde, buharlaşması lazım kızın ya neyse) olduğunu söylenmesidir, ben'in otomatik bağlanıp dayak yemesidir ve tabi ben ile sevgili savaşçı hatunun (abisininkinin) yakınlaşması meseleleri de detaylar olarak yer etti diyelim.

--- spoiler ---