19 Temmuz 2014

extant s01e02:

Extinct

--- spoiler ---

.adamlar yapmış, dizinin havasını beğendim bir kere. böyle ağır akış ve dram bunaltır beni ama olayın içine sokabiliyorlar rahat rahat. üstüne gerilimli işler oluyor, güzel çekimler geliyor. flashbackler ile destekleniyor falan derken hayli akıcı geçiyor.

.bir uzaylı hikayesi olacak orası kesinleşti, aramızdalar diyorlar. uzay istasyonuna yollarken haberleri varmış. nick ford (bates motel ismi hala) ve japon abimiz her şeylerin farkında gibi ve bir işler karıştırmışlar. sonunda da ilk erkek astranot anasını görmüş kaçmış ve uzaya yollamış daha sonra molly ölen eski sevgilisinden hamile kalmış. hep kaybettiklerini gösteriyorlar ve üzerlerinde deney yaptıklarını düşünüyorlar ama işin aslı farklı.

.müze görüntüleri falan tamamen yan konu sayılır ama mesajlar güzeldi, animasyonlar falan bir harikaydı. bizim biyonik çocuğumuzun tipleri de gayet iyi durumda. evrim meselesi, güçlünün hayatta kalması meselesi falan temel hikayeye destek sözleri olarak geliyor karşımıza.

.aile içi dramdan arkadaşlığa meseleler de koydular, baba karakteri güçlü anlayışlı bir tip ama hala gerçeğin uzağında. arkadaşı şimdilik sadık görünüyor ama bakalım ne çıkacak altından. veterinerlikte ultrason görüntüsü iyidi ama sanki karnındaki yaratığı gizlemişler gibi geldi. tabi karnında yaratık varsa dizi başka bir yere gider o iyi olmaz. bu halini muhafaza etsinler diyorum.

--- spoiler ---