21 Temmuz 2014

Ancient Aliens s06e01:

Aliens and Forbidden Islands

--- spoiler ---

.uzaylılar ve yasak adalar demiş abiler bu sefer. en enterasan meselesi ile başlayayım. sandy diye bir adadan bahsettiler. 2013'e kadar dediler yanlış hatırlamıyorsam, ada orada sanılıyormuş ama gidip baktıklarında ada yokmuş. birden nereye kayboldu bu ada diyorlar? eski haritalarda görünüyor diyorlar. uydu sıcaklık haritalarında kara varmış gibi görünüyormuş ama ada yokmuş. denizin dibine batmış olabilir diyorlar ama o da değilmiş.

.ana akım bilim hehe, adamların dilinden konuşuyorum, kesin bir cevap vermiştir elbette de pek girmediler. hata olduğunu falan söylemişlermiş, şöyle imiş böyle imiş. uzaylıların işi olabilir diyorlar. adayı görünmez yaptıklarını bile iddia ediyorlar.

.zaten bölümün konusu adaları üsleştirmek, yanlarına ya da diplerine bir şeyler inşa etmek falan filan olduğu için bu da güzel bir örnek oluyor. pompei midir nedir, oranın yerlileri bazalt sütunlardan ada inşa etmiş, bu megalitit yapıları da insanlar yapamaz imiş. piramitler gibi bir şey imiş. ne kadar doğru tabi tartışılır. ağaçlar, kaldıraçlar ve su üstünde taşıma ile bir çok şey yapılabildiği söyleniyordu zaten. tabi bunları hep ana akım bilimci abilerimiz söylüyor.

.su altında yaşayan canlılar, dağlarda yaşayan devler, hep bunlar adaların civarında olan işler imiş. batan adalar atlantis benzeri bir şeyden de bahsettiler ya unuttum adını. zaten çok da bir şey yok hepsi efsanelerde geçiyor.

.yasak ada meselesi de pompeideki elemanların 400 yıldır boşalttığı yerleri sömürgeleştirme zamanında gelen bir tane valinin tekinin yağmalamaya çalışırken öldüğünden yola çıkarak bulmuşlar herhalde. daha da başka yasak ada göremedim ben. ha gizli anlamında kullanmışlar ise cidden gizlemişler. adamlar hala bu adalar içinde ya da denizin diplerinde uzaylı tesisi olduğunu düşünüyorlar. kafaları çok güzel, keşke olsa tabi. sandy olayına ayrıca bakmak lazım aslında.

--- spoiler ---