14 Temmuz 2014

Ancient Aliens s05e09:

The Crystal Skulls

--- spoiler ---

.uzun bir aradan sonra izlemediğim bir bölüm ile karşılaştık. tipleri özlemişiz hehe. dik saçlı eleman solaryuma az gitmiş, saçları kısaltmış ama hala "evet diyor". altıncı sezondan diğer bölümlerde de bunu demiş olabilirim ama yeniden gördük artık yapacak bir şey yok. bölüm dandik olsa da keyifle izledik.

.kristal kafatasları varmış. 13 tane imiş bunlar, sayısı da enteresan tabi ve üzerine beyin fırtınası işte. yok yerlilerden, avusturyalı tiplerden, keltlere, ordan buraya kadar bir sürü insan bu kafataslarına üstün güçler yüklemiş. hepsi bir araya gelince bir şeyler olacak falan gibi çıkarımlar yapıyorlar ama hepsi fasafiso tabi.

.einstein kafatası diye bir şeye geldiler son kısımda. kadın diyor ki bu benimle konuştu hehe, alın bunu al al al al... gaipten sesler duyuyor ve tip zaten kesin ben şizo'yu diyor. böyle de enteresan tipler işte. 

.bölümdeki enteresan bilgi ise kuartz meselesi idi. japon hitaci abiler bir ara bilgi saklamak için kristalleri kullanmıştı, oradan kafataslarına geliyorlar ve bunların içinde bilgi vardır diyorlar. vakti gelince de ortaya çıkacak ve insanlığı kurtaracak falan. kısmet tabi burasını bilemiyoruz.

.aura meselesi de çok saçmaydı. sanki ilkin inanmamış gibi yapan bir uzman ve çıkıyor kafatasının aurasını ölçüyor ve hep birlikte şaşırıyorlar. tamam ulan anladık da bilimsel olarak hiç mi üzerlerinde bir şey bulunamaz. o kadar mı aşmış bu abiler, ilk başlarda da bir deney kesiti vermişlerdi. insan yapımı olamaz diye sonuç çıkarmışlar ama kimin dediğini belli değil. öyle laf olsun diye geçmişler. belli ki atalar vakti zamanında böyle bir şey yapalım da gizem katalım sonra da üstüne takısınlar demişler. bunlar da uğraşıyor işte.

--- spoiler ---