1 Haziran 2014

Da Vinci's Demons s02e07:

The Vault of Heaven

--- spoiler ---

.yaprakların kitabı falan hikaye çıkacak gibi duruyor. en azından yüzüp yüzüp kuyruğuna geldiler ama ulaşamadan ellerinden alınmış oldu. annesi yapraklarının kitabının olduğu kasada bulunuyor gibi görünüyor. içinde mi kalmış bunca zamandır? nedir ne değildir belli değil. oraya ulaşmak için yaptıkları fena değildi. dünyanın ilk kendi kendine giden aracını yaptım dedi hehe.

.sonra anahtar deliğini falan buldu bir kaç deneme ile başka bir kapı da çift anahtar deliği vardı. ışıkla olayı çözdü... kim yapmışsa bir anahtar ile her tarafa girmeyi sağlamış herhalde. devamlı bir kapı mapı derken olaya ulaşamadılar ama oraya kadar gelmeleri de fazla büyük bir bilmece çözmelerini gerektirmedi.

.akış açısından maceraya uygun aktığını söyleyebilirim ama neymiş bu yaprakların kitabi? şimdi kardinal elemanı da onun peşine düşmüş gibi. bir şekilde yakalanacak ya hayırlısı bakalım. o değil de devamlı gardiyan öldürüyor abimiz nasıl kimseler fark etmiyor onu da anlamadım.

.neyse asıl olaylar esas kızımızın osmanlı imparatorluğuna gelmesi meselesi idi. türkçe konuşturmuşlar iyi güzel, teşekkür ederiz de doğru düzgün konuşturamamışlar. bu yerlilerin dillerini de mi o şekil konuşturuyorlar acaba, zaten çoğuna altyazı da vermiyorlar. tipler genelde osmanlı-türk imajına uygun olarak seçilmiş. ingilizceleri türkçelerinden iyi tabi hehe. neyi planladıklarını anladıysam arap olayım, osman gazinin kılıncını getirdiler iyi güzel de batıyı vatikan, doğuyu osmanlı yönetsin demek ile ne hallediliyor? destek olun demeye mi getiriyor?

.üstelik kardeşini falan öldürmeyi ima etti, beyazıt mıydı? başa geçecek ve bu planları uygulamaya mı koyacak? papa'nın planı mı bu? o vakte kadar nasıl yaşayacakmış? gizemin kulağına su kaçırıyorlar yeminle.

.lorenzo'yu süper atıştan sonra görmedik ama karısını fena yiyorlar haberi olsun. medici bankasının başına geçmeye çalışan elemanı da herkesin ortasında öldürdü, rahatlığa gel. bir zenci eksikti o da oldu tam oldu yani.

--- spoiler ---