27 Mayıs 2014

supernatural s09e23:

Do You Believe in Miracles

--- spoiler ---

.sezon finalini çok beğenmedim, neden bu saçma kendini tekrarları aşmadılar? neden her sezon sonu başlarına bir hal gelmek zorunda kardeşlerin onu anlamıyorum. şimdi fazladan bir şekilde dean şeytan oldu herhalde. daha doğrusu kabil mührünün askeri falan oldu herhalde. belki süper şeytan, bildiğimiz kabilin benzeri bir şey de olmuş olabilir.

.her ne olduysa bunu daha güzel yapabilirler idi. öncelikle normalde denk gelcek olsa, o ilk bıçak yeniden eline geldiğinde sam dikkat dağıtır ve bıçak saplanırdı. bu olsa yine çok bilindik olurdu ama bundan iyi olurdu. dean yine şeytan olurdu ama metatron'u öldürdüğü için olurdu mesela ya da ne bileyim yine metatron dean'e sokardı bıçağı ama karşılığını verirdi. 

.baştan bodozlama niye yanına gitti metatron'nun? neyine güvendi bu kadar? castiel'e güvendi ise niye haberleşmediler? bu kadar zor muydu yani? hadi ışınlanamasalar bile bir yolunu bulmaları gerekirdi.

.gadreel olayı da güzel olmadı, kendini patlatmaktan başka ismini temizleyecek bir yol bulabilirdi, bu şekilde hannah mıydı neydi o meleğin inanması da fazladan idi.

.ardından yüce metatron'u sadece bir kandırmaca mı indirdiler? tamam melek tabletini kırdıydı falan ama yine de kaçabilirdi, özü mözü yerinde abimizin. hemen bastılar yakaladılar ve hapse attılar üstelik. o kadar şey yapan adamı öldürmemek de eh dedirtti yani.

.crowley süper konuştu iyi güzel ama son tahlilde baştan beri bildiğin dean'i askeri yapmak istemiş. birlikte takılmaları da bu anlama geliyormuş sanki. ha dean asker mi olacak? ondan da emin değilim. en azından önceki kabil abimiz gibi bir şey olur. öldü de şeytan oldu ise bunun geri dönüşü de yok, şimdi sam dean'i kurtarmaya çalışacak sonraki sezon. geri dönüşsüz bu hadiseyi geri dönüşlü yapacaklar.

.ha geri dönüş derken şeytana tövbe ettirip temizliyorlardı. öyle bir metod vardı ama o şekilde şeytan çıkarma meselesi idi. öyle çıkarsa tamamen ölür bizim dean. cennetten de geri getirirler bunu tabi. ölmediğine, başına bir hal gelmediğine ve tabi kötü olmadığına güvenebiliriz. böyle olmazsa işte o zaman dediklerimi geri yerim.

.finale dair söyleyeceğim olumlu şeylerden biri, dean'in metatron ile muhabbet kısmı idi. dinleri falan yine yerden yere vurdular. tanrı'ya inanç meseleleri ve tanrı adına ölümlere falan güzel göndermeler yaptılar o kadar işte. tabi ilkin bir muhabbet edelim sonra dövüşürüz olayını da güzel yaptılar. zaten hikaye seven metatron bunu bildiydi. ha bir de melek tabletini içinde saklayabilirdi castiel gibi, tam salakmış daktilosuna falan koymak pek salakçaydı.

.acısıyla tatlısıyla bitimiş olduk dev serimizi, eskilerin stargate'i kadar bir yer etmese de kendince bir dünyası var. adamların haklarını yemeyelim. onuncu sezona kim öle kim kala bakalım.

--- spoiler ---