24 Mart 2014

Wonders of the Universe e01:

destiny

--- spoiler ---

.bu abimize evrenin 50 milyarlık ömrü olduğunu dememişler mi? hani aslında farklı bir yönü oldu ama evrenin en sonunda neye benzeyeceğini anlatmış oldu. yavaş yavaş proton denizine dönecek imiş. tabi büyük patlama devamlı olup durmuyorsa entropi meselesi ile olacaklar  böyleymiş falan filan.

.müzikler daha iyidi sanki, önceki izlediğim bölümün müziklerini hatırlayamıyorum ama güzeldi, görüntüleri de şekilli yapalım demişler. genelde anlatımı destekleyen saçma yerlere gitmek gibi bir duruma yol açıyor bu ama bazıları fena değildi.

.evrenin en muhteşem şeysi zamanın kendisi ve anın kendisi imiş, sonunda bunu dedi bizlere. yersen der gibi ama zamanı da entropi ile açıkladığı için yeterli gelmedi bana. sonuçta zamanın oku dedikleri bir bilimsel yasadan bahsediyorlar iyi güzel ama ya döngüsellik? entropide döngüsellik yoktur da her şey bozulmaya  yüz tutacaktır herhalde ona lafım yok ama işte başka bir teoriye göre evren içine çöküp tekrar patlayacaksa ve bu böyle sonsuza kadar devam ediyorsa ne olacak? 

.bilemedim artık, beyaz cücelerin ışığı ve kara cücelere dönmesi meselesini de ilk kez gördük. ondan sonra da yavaş yavaş toz olacak dedi de o şekle gelebilmesi için gereken zaman ise ağza alınmayacak kadar büyük o yüzden bile biraz saçma diyebiliriz şöyle bir bakınca.

--- spoiler ---