12 Mart 2014

supernatural s06e18:

Frontierland

--- spoiler ---

.zaman yolculuğu meselesiyle geldiler tekrar, bu sefer daha eskilere samuel colt'un zamanlarına gittiler. vahşi batı teması da olmazsa olmazlardandı. onu da halletmiş oldular. dean olaydan pek bir eğleniyordu, adam cidden eğleniyor yani öyle böyle değil.

.sonuçta saniyeyle kaçırdılar ama samuel colt yine günü kurtarmış oldu tabi adamlarda yüz-yüzelli yıllık kargocular var demek. paketlemiş külleri göndermiş. phoenix meselesi yaratıkların anası meselesi yüzünden zorlama oldu bence. hem madem yaratıkların anası nasıl bu yaratığın külleri ona zarar verir diye sormak istiyorum.

.ayrıca demirden etkileniyordu. bir demiri eline aldı yandı ama ilk başta elleri kelepçeli iken idam edildiği sırada yanma falan olmuyordu. yani tam teşekküllü düşünmemişler sanki. diğer şeylere fazla dikkat dağıttıkları için.

.castiel meselesinde de gelişmeler var ama kasıtlı bir şekilde az az yapıyorlar gibi, sonraki sezona falan saklıyorlar herhalde. nasıl bir iç savaşsa artık. bir tane yardımcı teğmen melek edinmiş kendine sonra castiel kötü bir şey yaptı diye ona ihanet etti ve bizim meleği yaraladı. ne yaptığını falan bilmiyoruz, ilerde öğreniriz gibi geliyor bana.

.tabi bu yaralama olayı da geçmişe gönderdiği oğlanları geri getirmede bir gerginlik olsun diye tasarlanmış belli. bobby ruhuna dokunmasına izin verdi, castiel şarj etti kendini ve işte son saniyede külleri alamadan geri getirdi ve kargo geldi. bölüm de bitti.

--- spoiler ---