18 Mart 2014

once upon a time s03e13:

Witch Hunt

--- spoiler ---

.eh bunca zaman sonra güzel devam ettiriyorlar yine bence, şaşırtmaya ve hikayeleri değiştirmeye devam ediyorlar. yeşil suratlı hanım lanetli cadı imiş (wicked witch) yani bir bakıma standart cadı modelimiz, batı mı doğu mu diyorlar ama o da amerikan folklörüdür herhalde.

.asıl olay bu cadının cora'nın kızı olması yani regina'nın üvey kardeşi olması meselesiymiş. vakti zamanında anası ve rumple'in regina için bunu terk ettiğini düşünerek kendi çapında bir intikam olayına girmiş ve regina'nın acı çekmesini istiyormuş. ondan dolayı tekrar bu global büyü meselesine dönüş yapmışlar.

.bombayı da sona saklamışlar, rumple'ı bile geri getirmiş bu kadın. nasıl bir çılgın cadıysa ve neden rumple'ı geri getirdi ise onu kapatmış bir yere. güçleri falan yok herhalde ya da kafaları biraz sıyırmış da olabilir. bakalım göreceğiz. iki sefer öldü dediler ama üçüncü de geldi rumple reis.

.hafızaların kaybı, büyüyü kimin yaptığı ve tabi dönüp dolaşıp henry meselesi de bir garip oluyor. acaba dedim bu regina henry'i öpse büyüyü bozabilir mi? gerçek sevginin bozamayacağı büyü yoktu hani? ilk karşılaşmada öyle bir şey olacak sandım ama olmadı.

.kaçırılan insanlar da uçan maymunlara dönüyormuş. bu yeşil cadımızın nasıl bir planı varsa pamuğun karnındaki bebeden de bir isteği var gibi. fena girmiş olaylara da bizim süper ekip nasıl çözecek bakalım.

--- spoiler ---