16 Şubat 2014

supernatural s05e17:

99 Problems

--- spoiler ---

.şu veda doğru ise aslında daha sağlam bir bölüm ama nedense dean'in vedasına inanamadım. mutlaka mikail meselesinde bir arıza çıkaracaklar ve tamam olmayacak. hadi diyelim dean kabul etti bu durumu, sam etmezse nasıl savaş olacak? sam nasıl kabul edecek o da bir muamma.

.olayları bir nevi dean'in cennetin hizmetkarı olduğu belli olsun diye yapmış olmuşlar ama içeriği de fena değildi. kökten dinci bir kasaba, bir cemaat haline getirdikleri bir kasaba tasarlamışlar. melek adıyla milleti kötü yola sevkediyorlar. allah'ın adıyla kandırıyorlar yani hehe.

.durumu ilk sallamayan dean sonunda bir anlamda kabul ediyor ve babail fahişesini öldürmeyi başarıyor. babil'in meşe odunu ile hehe. neyse oralar olacaktı zaten de asıl castiel'in olayı güzeldi. baba'sından umudu kesen sevgili meleğimiz kendini içkiye verir. telefonu kapalıdır ve sarhoş olarak bizim oğlanlara yardım eder ve hatta akşamdan kalma kafası yaşar.

.sonunda çok da bir işe yaramaz ama tabi çözümü kendisi getirmiş olur. bizim oğlanların yanında bir melek savaşçı güzel fikir de işte biraz arıza verdi bu sefer. peder baba meselesi de iyidi, savaşçı peder meselesi de aynı şekil. savaşçılardan bir tanesi stargate serisinin sevgili daniel'iydi. bölümde kökten dincilerden biri, kötü karakter gibi olmuş ama yine de gördüğümüze sevindik.

.neyse işte olaylar hallolduktan sonra dean sevdiceğine koştu. lisa adlı bu esmer hatun ve ben adında bir velet var idi eski bölümlerde. mutlu olduğunu düşündüğü zamanlarda bu hatunu düşünüyormuş bizim kazanova. duygulu bir veda yaptı. mikail'e gidiyorum ben demiş oldu ya bakalım aklındaki nedir göreceğiz.

.hem dediğim gibi dean kabul etse bile sam kabul etmeden gerçek bir savaş olabilir mi? lucifer'in bulduğu beden geçici idi. yeterince güçlü olmamalı?  olsa bile günleri sayılıydı. biraz bekleyip savaşsa sam de kesinlikle evet demese kıyamet falan olmaz işte. hehe bu kadar basit ya saçmalamasalar bari.

--- spoiler ---