17 Ocak 2014

supernatural s04e09:

I Know What You Did Last Summer

--- spoiler ---

.bölüm ismi saçmaymış da şimdiye kadarki en iyi bölümüydü. meleklerin sesini duyan kızımızdan dean ölünce sam ile ruby'nin takılmalarına kadar hepsi güzel hikaye idi. bir nevi sam'in güçlenmesi ve özel güçleri meselesi zaten ilgi çekiciydi. güzel de yapmışlar pek dramlı bir şekilde.

.yine de ruby'nin bir yamuğu çıkacak diyor insan ama şimdi melekler ile kafa kafaya geldiler buradan da iyi şeytan olarak çıkarsa melekten de iyi olmuş oluyor. dean yine bunların karşısında duracak mı? castiel ve uziel miydi? sevgili melek radyosunu duyan kızımızı öldürmeye geldiler.

.tüm hikayeyi böyle anlatmaları da güzel oldu aslında. 600 tane falan mühür varmış da 66 tanesini kırınca lucifer serbest kalacakmış. bu lilith'de nasıl bir şeytansa artık. cehennemin kontrolü bunda mıymış? ruby'yi cehenneme atması ve çıkarması biraz zorlamaydı ama yine de iyidi. bir de dean'i kurtaracak güçte varlık tanımıyorum dediydi. şeytan ile insan çıkarması farklı mı? ne bileyim  cehennemin kontrolünün şeytanlarda olması garip tabi. islamiyette yeri yok bunların hehe.

.neyse eski hikayeler ve sam ile ruby'nin kaynaşmasını da pek güzel gördükten sonra olaylar güncele geldi ve şeytanları beklerken melekler çıkageldi, bölüm de orada yarım kaldı. daha önce ikiye böldüler miydi? sezon sonu muydu bir şey olduydu sanki ama iki bölümlük konu bile bir bölümlük konudan iyidir bak.

--- spoiler ---