21 Ocak 2014

sleepy hollow s01e11:

The Vessel

--- spoiler ---

.pek dikkatli takip edemedim bölümü, çok fazla da mühim bir olay olmuyordu. kıfayet değişiminden teknolojik aletlere ya da tabirlere gönderme yapıyordu bizim ikabat...

.asıl olay polis müdürünün kızını tehdit edip vaşington amcanın incilini teslim etmesini sağlamak idi. adam pek düşünmedi bile nerdeyse bu durumu. hakkaten iyi bir abimizmiş o halde. kızına rağmen gidip çalıp teslim etmeyi seçebilirdi.

.abbie'nin kardeşi jenny miydi neydi, ha işte onu vakti zamanında ele geçirmiş bir acayip isimli şeytan varmış. amcamız o zaman kızı bulup kurtarmış ama bu şeytanın asıl olayı tanıklardan abbie'yi öldürmekmiş. jenny de bu yüzden hapislere kaçıyormuş kendinde böyle bir dürtü bulduğu zaman.

.neyse küçük kızı kaçırdılar ama haliyle koruyamadılar tabi. tuz olayını falan çok özensiz kullandılar, her kapıya tuz yapmaları gerekirdi. hatta iç kapılara dahil yapılmalıydı. neyse belli ki kızı ele geçirecek idi, geçirdi de, diğer taraftan ikabat ile abbie şeytanı geri yollayacak bir fenerin olduğunu öğrendiler. iki saat onla uğraştılar da diğer tarafta kız ele geçirilsin de olay olsun falan diye hehe.

.tuzla hapsedip, fener ile defettiler şeytanı. vaşington incilinde de gizli bilgiler varmış. vaşington amca ölümünden sonra yazmış bir şeyler. mesih gibi adam canım.

--- spoiler ---