8 Ocak 2014

sleepy hollow s01e01:

Pilot

dizi  fena başlamadı, filmi ile sadece isim benzerliği var sanırım. hani kafasız süvari (kellesiz diyelim ayıp olmasın) yine benzer ama olaylar olarak tamamen farklı. polisiye meselesinden bıkmıyor bunlar. her dizide bir polisiye var nerdeyse artık ama en azından gizemler bölümlük değil gibi duruyor. umarım öyle değildir diyerek başladım. yine her türlü izlerim ben bu diziyi gibi ama bölümlük olaylardan da gına geldi, hele bir de polisiye ise... görüntüler fena değildi, müzikler de yerinde idi. esas adamımız bir miktar da vinci'deki elemana benzettim.

--- spoiler ---

.mahşerin dört atlısı nedir? malumatım yok pek. incilden pasajlardır, amerikanın kuruluşundaki savaşın dünyalar savaşı olmasıdır. bunlar hep propaganda da yapacak bir şey yok. adamlar parasını veriyor düdüğünü çalsın.

.neyse genel hikayemiz iyilik kötülük savaşı olacak gibi ki bunu da pek severiz. iyi cadılar kötü cadılar falan da varmış herhalde. esas adamımızın neden bu şekilde 250 yıl canlı kaldığını böyle anladık. neden birlikte uyanmışlar? çünkü öldüklerinde kanları bağlanmışmış. nasıl bir olaysa artık.

.bölümden anlamadığım neden kafayı çıkarttığı idi. eninde sonunda yerini bulurlar diye mi? saklamak için mi? yoksa yok etmek için mi? bu kısımları kaçırmış olmalıyım ya da açıklamadılar bilmiyorum neyse artık öğreniriz zamanla.

.neyseki bu atlı çatır çatır kelle uçuruyor, o iyi oluyor. öyle çok kanlı canlı değil ama pek hareketli işler yani. tabi yine bu sleepy hollow efsanesini çok bilmemekten saçma laf etmiş olmayayım. dizide olanlar böyledir, günümüze gelmeleri ve aradaki zaman meselesi de yan hikaye olarak hiç fena değil. tabi bir kaç bölüme uyum sağlar.

--- spoiler ---