13 Aralık 2013

the legend of korra s02e13:

Darkness Falls

--- spoiler ---

.olayların böyle gelişmesi hafiften karamsarlığa sürükledi ama yapacak bir şey yok. korra'nın içindeki raava çıkmasa iyidi sanki. tamamen yok olmuyordu, birbirlerini dengeliyorlardı ama 10bin yıl geçmesini bekletmezler herhalde. mutlaka bir şekilde dengeleme muhabbeti yapacaklardır ama artık avatarımız avatar değil. dört elementi de bükebilecek mi? bakalım göreceğiz.

.tersinden bakınca vaatu ile birleşen unalaq sadece su büküyor idi. hani diğer elementlerde ustalaşmadı diye mi bu böyledir? yoksa ilk avatar dört elementi de bükebildiği için mi bu böyledir? bunları bilemiyoruz, bir açıklama da getirmediler ama eğer ikincisi ise korra yine dört elementli takılacak ama avatar moduna geçemeyecek demektir.

.unalaq değişik bir yaratık oldu, dünyayı karanlığa geçirdi. belki su bükme yanında ruh bükücü olmasından da kaynaklı bir geçiş yaptılar buralara, hiç fena olmadı ama kötüler bu sefer aşırı güçlendi.

.tenzin hikayesi pek iyi idi. aydınlanma olayı küçük çaplı bir avatar gibiydi sanki. birden sisi dağıttı, kızını buldu. diğerlerini buldu, kendi çapında bir işler oldu ama kız yine gitti korra'yı kurtarmaya. ruhlar dünyasından nasıl kurtaracak? raava'yı mı kurtaracak yoksa? göreceğiz bakalım. sezon finali gibi görünüyor diğer bölüm. üçüncü kitaba geçecektir daha sonra ama bakalım ne zaman.

--- spoiler ---