11 Aralık 2013

supernatural s02e13:

Houses of the Holy

--- spoiler ---

.yine ruhlu muhlu çakma bir bölüm gibi ama dialoglar yüzünden pek bir beğendim. din inanç üzerine bir girişim yaptı elemanlar. en son da nak nak hevıns dor diyerek bağladılar. sammy oğlanı inançlı biri, dean kardeşimiz ise delikanlı biri.

.kötüleri cezalandıran bir melek muhabbeti ile başladılar. ilkin ulan melek de mi getirecekler diziye derken. melek diye bir şey yok dedi dean tokat gibi. annesinden de bahsederek süsledi dialogları... sammy oğlanı ise yok efendim şudur budur ık mık derken, ruh çağırma ile meselenin sadece hunharca öldürülen rahibin ruhu olduğu anlaşıldı.

.buraya kadar işler çözülmüş iken kötünün yine kalbinden demir girerek araba kazası sonucu ölmesi ise tanrının buyruğudur, allahın dediği olur tarzı bir bağlamaya sebebiyet verdi. ha dean yumuşadı mı? biraz... o kadar olur ya bunun yüzünden inançlı olacak değil tabi.

.sonunta tanrıya bağlamaları biraz kötü ama aynı zamanda hani inancın gazını hissettirmesi açısından biraz iyi idi. diğer dialogları esas kabul edersek de işte o zaman pek tatlı oldu diyebiliriz. iblisler nerde? özel çocuklar nerde? genel konu nerde? yok hiç biri tabi.

.espiriler bakımından dean'in ilk katil fahişenin olayını araştırırken sarf ettiği cümleler pek komik idi. noel kutlama süslerini kaldırmayı unutmaması ile ilgili olanlar. sammy oğlanı da içinden gülerek karşılık verdi.

--- spoiler ---